KOSANOVIĆ PREDSTAVLJEN U NOVOM SADU: Lalatovića sam preporučio Vojvodini i pokazalo se kao pravo rešenje

Novosti online

08. 01. 2021. u 15:29

FUDBALSKI klub Vojvodina danas je i zvanično predstavio Milana Kosanovića kao svog novog sportskog direktora.

КОСАНОВИЋ ПРЕДСТАВЉЕН У НОВОМ САДУ: Лалатовића сам препоручио Војводини и показало се као право решење

Foto: S.Bajić

Kosanović se tako vratio u klub u kojem je radio punih sedam godina i to kao trener mlađih selekcija, a potom i asistent u stručnom štabu prvog tima i koordinator omladinske škole "Ilija Pantelić".

Na današnjem predstavljanju na stadionu "Karađorde", predsednik Vojvodine Dragoljub Samardžić izrazio je zadovoljstvo zbog angažovanja Kosanovića i naveo da je svestan da je javnost očekivala da novi sportski direktor bude imenovan i ranije.

On je objasnio da se sa postavljanjem novog sportskog direktora čekalo jer su želeli da definišu politiku kluba i naprave plan njegovog razvoja u naredne tri godine.

"Tek kada smo to uradili, mogli smo da se okrenemo profilu sportskog direktora koji će to uspešno sprovesti u delo. Prošle godine smo napravili dobar rezultat, između ostalog i zahvaljujući angažmanu trenera Lalatovića i dobroj selekciji igrača. Naš cilj je da tako nastavimo i dalje, ali da uporedo pravimo mesta i za naše mlade igrače", rekao je Samardžić, preneo je klub.

Kao trener omladinskog tima Vojvodine, Kosanović je svojevremeno osvojio dve titule u Omladinskoj ligi Srbije, a mnogi od tih igrača kasnije su činili okosnicu generacije koja je osvojila Kup Srbije 2014, pri čemu su njih petorica (Sergej Milinković-Savić, Vanja Milinković-Savić, Mijat Gaćinović, Srđan Babić, Radovan Pankov) kasnije osvojili titulu omladinskog šampiona sveta na Novom Zelandu.

"Poslednjih godina, izgubio se protok igrača iz omladinske škole ka prvom timu, a to je nešto po čemu je Vojvodina uvek bila prepoznatljiva. Iz tog razloga, sa zadovoljstvom sam prihvatio priliku da kao sportski direktor utičem na razvoj Vojvodine u narednom periodu, naravno, u saradnji sa šefom stručnog štaba", rekao je Kosanović.

Kosanović je istakao i da će njegova saradnja sa trenerom Nenadom Lalatovićem doneti samo korist za Vojvodinu.

"Pre godinu i po dana, ljudi iz kluba su me pitali za moj predlog u vezi sa novim trenerom i rekao sam već tada da je Nenad Lalatović trenutno najbolje moguće rešenje za Vojvodinu, što se ispostavilo kao tačno", naveo je Kosanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)