TASMANIJA BERLIN SE OBRATILA ŠALKEU: Ne dirajte naš rekord

Beta

08. 01. 2021. u 16:30

FUDBALSKI klub Šalke imaće u subotu priliku da izjednači neslavni rekord Bundeslige po broju uzastopnih utakmica bez pobede, a to je izazvalo reakciju Tasmanije Berlin.

ТАСМАНИЈА БЕРЛИН СЕ ОБРАТИЛА ШАЛКЕУ: Не дирајте наш рекорд

Nastasić (Šalke), jedan od Partizanovih izdanaka Foto EPA

"Ovaj rekord je kultna stvar za nas. Ako ostanemo bez rekorda, više niko neće govoriti o Tasmaniji. Nikada na taj rekord ne bismo gledali negativno. Bolje da se o nama govori, nego da se ne govori", rekao je predsednik Tasmanije Almir Numić za lokalne medije.

Tasmanije Berlin je u svojoj jedinoj sezoni, 1965/66. u Bundesligi, imala niz od 31 utakmice bez pobede, osvojivši samo 10 bodova uz gol razliku minus 93.

Šalke je sada na 30 vezanih utakmica bez pobede, a priliku da izjednači neslavni rekord imaće u subotu protiv Hofenhajma.

Tasmanija Berlin je ugašena 1973. godine, kada je deo rukovodstva i igrača osnovao novi, amaterski klub koji trenutno igra u petom rangu takmičenja.

Predsednik kluba je naveo da Tasmanija "uživa u velikom interesovanju poslednjih nedelja", što za amaterski klub nije svakodnevna stvar.

Šalke je poslednju pobedu u prvenstvu ostvario u januaru 2020. godine, protiv Borusije Menhengladbah.

Navijači Tasmanije su uoči nedavnog gostovanja Šalkea ekipi Herte u Berlinu istakli transparent sa natpisom: "Ne dirajte naš rekord".

To nije pomoglo, pošto je Šalke izgubio od Herte sa 3:0 i došao na korak od rekorda.

Iz Tasmanije su imali spreman odgovor i ako Šalke izgubi od Hofenhajma.

"Mi smo rekord ostvarili u jednoj sezoni, a Sćalke u dve", naveo je predsednik kluba.

Šalke je trenutno poslednji na tabeli nemačke Bundeslige sa četiri boda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!