TEŽAK UDARAC ZA FUDBAL: Preminuo legendarni predsednik FK TSC

Novosti online

12. 01. 2021. u 15:57

POČASNI predsednik FK TSC, istaknuti fudbalski stručnjak Ferenc Arok preminuo je danas u 89. godini, u bolnici u Subotici.

ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА ФУДБАЛ: Преминуо легендарни председник ФК ТСЦ

FOTO: FK TSC

"FK TSC izražava iskreno saučešće i duboko poštovanje porodici Ferenca Aroka, uz obećanje da u našem klubu nikada neće biti zaboravljen doprinos koji je Ferenc Arok dao našem razvoju", navodi se u saopštenju TSC.

Ferenc Arok rođen u Kanjiži 20. januara 1932. godine. U Beogradu je završio višu školu za profesora fizičkog vaspitanja, a mesto profesora fizičkog ostavio je zbog novinarstva. Paralelno sa novinarstvom bavio se i trenerskim poslom u Fudbalskom klubu Novi Sad, koji je posle samo godinu dana rada, uveo u Prvu Saveznu ligu Jugoslavije.

Bio je predsednik Trenerske organizacije Jugoslavije, a potom se otisnuo u Australiju, gde je radio u klubovima, da bi više od sedam godina bio i selektor reprezentacije Australije, sa kojom je postigao velike uspehe i postao najuspešniji trener australijskog fudbala svih vremena.

Ferenc Arok je bio istinski prijatelj fudbala, koji je nesebično pomagao Fudbalskom klubu TSC. U maju prošle godine izabran je za počasnog predsednika kluba. Arok je ohrabrivao TSC u svakoj prlici, pratio svaku utakmicu prvog tima i redovno obilazio Fudbalsku akademiju u Bačkoj Topoli.

„Tužni smo jer smo danas ostali bez našeg najvatrenijeg navijača, bez čoveka koji je u svom iskrenom i toplom srcu nosio fudbal. Pamtićemo ga i uvek ćemo mu biti zahvalni na svemu što je učinio za TSC“, rekao je predsednik TSC Janoš Žemberi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

INOVACIJE NA BUŠOTINAMA NAFTE I GASA: Ključ za održivost, efikasnost i ekološke izazove