POREDE RAČIĆA SA LIONELOM MESIJEM: Kako Srbin ovo sme, a Argentinac ne? (VIDEO)

Novosti online

15. 01. 2021. u 09:29

Ugledni list Mundo deportivo, kao svoju glavnu temu izdvaja proslavu pogotka srpskog fudbalera Uroša Račiča koji je dao protiv Jelkana u meču Kupa kralja pre nedelju dana nakon kojeg je dobio i žuti karton.

ПОРЕДЕ РАЧИЋА СА ЛИОНЕЛОМ МЕСИЈЕМ: Како Србин ово сме, а Аргентинац не? (ВИДЕО)

Foto: EPA

List u daljem tekstu poredi Račićevu proslavu sa ni manje ni više Leom Mesijem, odnosno njegovim spornim slavlje gola. 

Povod za ovakva pisanja medija je i odluka Arbitražnog  suda u Španiji koji je potvrdio kaznu Lionelu Mesiju posle gola koji je dao Osasuni, kada je skinuo dres Barse i odao počast Dijegu Armandu Maradoni, čiji je dres Njuels Old Bojsa nosio ispod.

Sud je odbio žalbu Barse i potvrdio je Mesiju žuti karton i kaznu od 600 evra.

Račič je takođe podigao dres kako bi gol posvetio svom bratu Bogdanu.

- Zanimljvo je da sudija De Burgos Bengoeča čak nije ni opomenuo igrača Valensije Uroša Račića nakon postizanja gola u 9. minutu u kup meču Jelkano - Valensija, iako je povukao majicu i istakao potkošulju sa natpisom "Za Bocu" sa nacrtanim srcem. U njegovom slučaju Komisija za takmičenje nije dodala žuti karton i nije ga kaznila - navodi se u tekstu.

Sud je takođe istakao i član 91 Fudbalskog saveza Španije, koji uključuje situaciju kada fudbaleri pokažu ispod dresa određeni slogan.

- Fudbaler koji povodom postignutog gola ili iz bilo kog drugog razloga tokom igre podignem majicu i prikaže bilo kakvu reklamu, sogan, legendu, anagram ili crtež, bez obzira na njihov sadržaj ili svrhu akcije, kazniće se novčanom kaznom do 3.000 evra i upozorenjem - navodi se u ovom članu.

Zaključak teksta navodi da ne postoji nikakvo drugačije pravilo ukoliko igrač potpuno skine dres ili delimično, kao što je to uradio Račić, već da su i on i Mesi učinili isto delo, a da je samo jedan kažnjen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!