RUNI OKAČIO KOPAČKE O KLIN: Sad je samo menadžer (VIDEO)

Novosti online

15. 01. 2021. u 16:25

DO danas igrač-menadžer, od sutra samo menadžer Derbi kauntija. Legenda engleskog fudbala Vejn Runi razdužio je kopačke i zvanično okončao jednu od najblistavijih fudbalskih karijera u istoriji.

РУНИ ОКАЧИО КОПАЧКЕ О КЛИН: Сад је само менаџер (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Runi je od novembra bio privremeni igrač-menadžer ovog kluba, a danas je potpisao novi ugovor na dve i po godine po kome će se u potpunosti posvetiti trenerskom poslu.

Nekadašnji napadač Evertona i Mančester junajteda u Derbi je stigao nakon epizode u MLS ligi u ekipi DC Junajteda.

Runi (35) najveći trag ostavio je u Mančester junajtedu, gde je postao najbolji strelac u istoriji kluba, postigao 253 gola na 559 utakmica i osvojio 16 trofeja, uključujući pet titula u Premijer ligi i po jednu u Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Njegov gol makazicama u gradskom derbiju protiv Sitija iz 2011. godine proglašen je za najlepši gol prvih 20 godina Premijer lige.

Takođe, najbolji je strelac u istoriji reprezentacije Engleske sa 53 pogotka i igrač iz polja sa najviše utakmica za Gordi Albion sa 120 utakmica. Više od njega ima samo golman Piter Šilton - 125.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NE BI VOLEO DA IMAŠ POSLA SA MNOM: Marija javno podržala Milenu Radulović posle odloženog suđenja Miki Aleksiću (FOTO)