CRNO_BELI BEZ MASKE NI DO TANJIRA: Rigorozne mere u Beleku zbog korone (VIDEO)

Milan BLAŽIĆ

20. 01. 2021. u 18:59

PARTIZAN je od prošlog petka na svojim prvim inostranim pripremama pod "udarom" korone i posle nekoliko dana lako je zaključiti da je stara baza u Beleku stara samo po imenu i klimatskim uslovima.

ЦРНО_БЕЛИ БЕЗ МАСКЕ НИ  ДО ТАЊИРА: Ригорозне мере у Белеку због короне (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Sve ostalo nema dodirne tačke sa onim što je bilo pre...

Mere opreza, distanca, maske, merenje temperature tri puta dnevno i ostali sitni propratni detalji koji su komfor i opuštenost pretvorili u obazrivost i neskriveni strah svakodnevica su svih u crno-beloj ekspediciji.

Kada su u petak u prepodnevnim časovima Stanojević i njegovi puleni krenuli čarter-letom ka Antaliji, verovatno su mnogi pomislili da bi na Sredozemnom moru makar na dve nedelje mogli malo da smanje "gas" u vezi sa protokolom tokom pandemije virusa korona.

Negativni Pi-Si-Ar testovi kontrolisani su praktično na svakom punktu beogradskog aerodroma, dok pri sletanju u Tursku nije bilo ništa bitno osim važećih putnih isprava. Prvi ulazak u hotel "Kaja palaco" razuverio je sve koji su pomislili da se korona, bar privremeno, sklonila iz Turske.

Obavezno nošenje maske u zatvorenom prostoru se kontroliše revnosno, uz ekspresne opomene svakom ko nakratko zaboravi na to. Ulazak na doručak, ručak i večeru je dozvoljen samo u slučaju odgovarajuće telesne temperature koja se proverava na ulazu. Ukoliko toplomer "zapišti", sledi povratak u sobu, karantin i ishrana iz kreveta. Čak i ne zvuči toliko loše ukoliko temperaturu ne isprati pozitivan test...

SUTRA SA RUBINOM

VREME je za drugu, izvesno i najjaču, proveru Partizana na pripremama u Turskoj. Rival je ruski premijerligaš Rubin iz Kazanja sa početkom od 13 časova.

Poznato je i ko će biti poslednji rival crno-belih u Beleku posle otkazivanja ukrajinske Zorje. Reč je o makedonskom Sileksu, a utakmica je na programu 28. januara u 15 časova.

Kada se stigne do izobilja hrane koju nudi švedski sto tokom tri obroka nije moguće uzeti hranu bez asistencije kuhinjskog osoblja. Oni to čine uz obaveznu masku i rukavice na rukama, pa čak nije moguće ni uzeti tanjir pre nego što to dozvole stručna lica.

- Mi smo kao klub preduzeli sve mere, testiramo se nekada i na manje od sedam dana. Došli smo čarter letom u Tursku kako bismo izbegli aerodromske gužve, a u hotelu svi nosimo maske čak i u trenucima pre obroka. Dobro je što nema gužve, druge ekipe srećemo u prolazu, rizik je smanjen maksimalno jer niko ko nije gost hotela ne može da uđe unutra - pojasnio je šef struke Aleksandar Stanojević.

Oni koji požele da malo mira pronađu u spa-programu mogu da računaju na maksimalnih pola sata korišćenja bazena, saune i turskog kupatila, uz prethodno zakazivanje. Razlog za ograničenje leži u činjenici da se na svakih 30 minuta vrši dezinfekcija svakog kutka. Svi barovi u sklopu hotela otvoreni su tokom cele noći, ali to je i sa koronom i bez korone nešto što je igračkom kadru crno-belih uvek nedostupno.

- Sve se stalno dezinfikuje, a treninge održavamo na čistom vazduhu izbegavajući zatvoren prostor. Srećom, naše medicinsko osoblje zasad nema posla po tom pitanju jer niko nije dobio ni kijavicu - podvukao je Stanojević.

Svakodnevica u jeku korone nikome ne prija, ali je utisak da je crno-bela ekspedicija u Turskoj "kontroliše" na najbolji način. A kraj se, nadaju se svi, uveliko nazire...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!