LOŠA UTAKMICA U SANTO DOMINGU: Osim dolara, sve za zaborav

N. I.

26. 01. 2021. u 20:22

PROŠLI pola sveta, za remi bez golova (0:0). Na put od tačno 8.600 kilometara superligaška reprezentacija Srbije je otišla u Dominikansku Republiku, gde je u bledoj partiji pre dve noći odigran meč za zaborav.

ЛОША УТАКМИЦА У САНТО ДОМИНГУ: Осим долара, све за заборав

BLEDO Jocan Nišić/FOTO: FSS

Tamo daleko, daleko od gola bila je i Srbija, ali i domaćin. Naši su se nekako sakupili sedam dana pred put, a domaćin se "skrpio" i posle više od godinu dana odigrao iole izbiljnu utakmicu i to baš sa Srbijom, koju su mnogi na ovaj put ispratili pomalo sa ciničnim nazivom, kao da su u pitanju neki fudbalski trećepozivci.

STOLICA: BOLjE PROTIV PANAME

PRILIKU za popravni imaće "orlovi" u noći između četvrtka i petka, u 1.00, kada ih u Panama Sitiju čeka Panama, 78. reprezentacija sveta i učesnik poslednjeg Mundijala u Rusiji.
- Naše je da izvučemo pouke iz meča sa Dominikanskom Republikom. Želimo da svi momci dobiju adekvatnu minutažu na terenu i očekujem da budemo mnogo bolji - kaže Stolica.

Kako je izgledalo tih 90 minuta na lošem terenu u Santo Domingu, sva je prilika da je jedini benefit iz ovog meča onih 200.000 dolara, koje će FSS da inkasira onog trenutka kada se odigra i drugi pripremni meč za dva dana u Panama Sitiju protiv Paname.

Srbija je na 30. mestu FIFa liste. Igrala je protiv rivala koji je na 159. mestu, i čija ukupna vrednost je 800.000 evra.

- Bilo je očigledno da pre svega fizički nismo bili ni sveži, ni dovoljno adaptirani za visoku temperaturu. Skoro za 90 odsto igrača je ovo bila prva utakmica u pripremnom periodu. Teren je bio spor i težak za igru. Znam da su momci veoma želeli da pobede i da nam je priznat onaj poništeni gol Vukadinovića, utakmica bi imala drugi tok - rekao je, za "Novosti", trener Ilija Stolica, koji je ove momke poveo na daleki put.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOĆ PRED DERBI: Visio na kolima Bake Praseta dok je vozio kroz centar BG-a - as Zvezde i sin fudbalske legende (VIDEO)