MARKOVIĆ: OSTAO BIH I POSLE LETA Važno mi je da igram redovno u Partizanu

Milan BLAŽIĆ

28. 01. 2021. u 23:03

POVRATNICI u srpske klubove iz inostranstva obično imaju jednu zajedničku crtu, a to je da se u matične klubove vraćaju pred kraj karijere. Mladi štoper crno-belih Svetozar Marković (20) je izabrao drugačiji put, odlučivši se da posle samo godinu i po dana pečalbarenja dođe na pozajmicu u crno-beli tabor.

МАРКОВИЋ: ОСТАО БИХ И ПОСЛЕ ЛЕТА Важно ми је да играм редовно у Партизану

FOTO: FK Partizan

- Još početkom avgusta se pojavila mogućnost dolaska u Humsku. Od tog momenta sam u glavi zacrtao samo Partizan. Nije lako kad si na pozajmici i taj klub nema ništa od tebe, ne žele da ti daju šansu ako nisi baš mnogo bolji. A ovde je logično potpuno druga priča, svi me znaju i meni nije bilo potrebno vreme za adaptaciju - kaže momak iz Partizanove klase 2000.

Probijanje na fudbalskoj sceni u Grčkoj nije uspelo iz prvog pokušaja.

- Kada sam došao u Olimpijakos, bilo je prisutno već šest štopera, ja sam bio sedmi. Video sam odmah kako stoje stvari i pogrešio sam što nisam odmah otišao na pozajmicu. I pored svega, to je jedno veliko iskustvo, značilo mi je. Lazar Ranđelović je došao kad i ja, tamo je već bio Jagoš Vuković prva dva meseca. Pomogao nam je mnogo, jer u startu bukvalno nismo znali gde smo došli.

Prva pozajmica sa "Karaiskakija" je donela poboljšanje.

- U Larisi je tada ostalo deset utakmica, odigrao sam prvu protiv PAOK, pa "pocrveneo" u drugoj. Posle korone sam odigrao skoro sve i to mi je mnogo značilo.

Na kraju jeseni Aleksandar Stanojević nije štedeo reči hvale za mladog defanzivca, i uz Holendera ga apostrofirao kao najkorisnijeg igrača jeseni.

- Znači mi mnogo da trener misli tako. Bilo je i oscilacija, neka utakmica je bila bolja, neka lošija, to je normalno. Pohvala Stanojevića me podstiče da igram još bolje.

MLADA SELEKCIJA - KLAPA ČETVRTA

SA 20 godina Marković je ostvario nešto što se retko viđa, a to je staž u reprezentaciji do 21. godine.
- Ovo mi je četvrti ciklus u mladoj reprezentaciji. Jednog dana ću, nadam se, stići i do A tima.  Jaka je konkurencija, moram još da napredujem da bi kao nagrada stigla najjača selekcija.

Bajku bi mogao da "preseče" letnji prelazni rok, a Marković želi sa Partizanom na duže staze.
- Partizan nema pravo otkupa, možda postoji mogućnost produžetka pozajmice ili da Partizan otkupi ugovor ako je moguće. Treća solucija je da se vratim u Olimpijakos. Napredovao jesam, sazreo nisam. Ne bi ni bilo dobro da sada dostignem neki limit i da ne mogu dalje.

Standardni štoper crno-belih smireno i trezveno gleda na nastavak sezone.

- Od nas ne zavisi mnogo. Probaćemo da pobedimo sve, i posle derbija pobedom možemo da dođemo na šest bodova razlike. Ostalo već nije do nas, moraće i sreća da nas pogleda - zaključio je Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk