STANOJEVIĆ: Ne znam startnu postavu

M. BLAŽIĆ

29. 01. 2021. u 22:44

PET provera, četiri pobede i težak poraz od Rubina bilans su Partizana na pripremama u turskom Beleku.

СТАНОЈЕВИЋ: Не знам стартну поставу

FOTO: FK Partizan

Za trenera crno-belih Aleksandra Stanojevića je mnogo važnije što su mu igrači posle dvonedeljnog rada ostavili slatke muke kada je u pitanju izbor startera za prolećnu premijeru protiv Napretka u Humskoj 7. februara.

- Stvarno ne znam ko će biti starteri. Počećemo sa jednih 11, uvešću pet igrača. Možda će neki sad ući, pa početi protiv Pazara. I ako pobedimo, možda ću svih pet da promenim.

- Rekao sam i ranije ako neko želi da ide - nema nikakvih problema. U suprotnom, neću da bude neko nezadovoljan. Nemam standardnih! Ako možeš da funkcionišeš - tu si, ako ne možeš - nađi klub. Moraš da budeš srećan što si deo Partizana - kategoričan je Stanojević.

Takav pristup i razmišljanje je definitivno nešto što je Stanojević uspeo da usadi igračima u razmišljanje.

- Zajedno smo u dobru i zlu... Moj stil - bio i biće. Menjamo stalno sastav, igrače, da shvate da je svako važan i da može da reši utakmicu. Videli ste, jednom Suma i Jojić (TSC), u sledećoj uđu Natho i Marković - pa oni reše. Trebalo bi da budemo kao tim, iz toga iskaču individualci.

Fokus je tokom rada u Turskoj uglavnom bio na 20 igrača.

- Iz jednog razloga - imamo dosta igrača sličnog kvaliteta što je naravno dobra stvar. Drugo: imate pet izmena. Pola ekipe možete da promenite. Ako imam 20 igrača u fokusu, bolji ste na treningu - kvalitetniji, bolja je konkurencija. Pobeđujemo - iako svaki put igra neko drugi.

BAJEBEK SE PODIGAO ZA STEPEN

POSTIGAO je Žan-Kristof Bajebek prvenac u dresu Partizana, pokazao veliku želju za dokazivanjem, ali očigledno još nije na nivou koji Stanojević očekuje.
- Bajebek se podigao za stepen i svi se nadamo da bi uskoro mogao da bude ono što očekujemo od njega. Žao mi je zbog Štulićeve povrede, radio je odlično i taman se nametnuo za startnu postavu - kaže Stanojević

Partizan na poslednja tri pripremna meča nije primio gol.

- Izuzetno mi je važna disciplina u igri. Atkraktivnost će da dođe, bila je na momente.

Za kraj i najava izgleda crno-belih u drugom delu sezone.

- Očekujte Partizan sa brzom tranzicijom, dosta kretnji bez lopte. Želim i verujem u konstantan, agresivan, disciplinovan Partizan i nadam se da ćemo iz toga doći do lepršavosti - završio je Stanojević priču o obavljenom poslu sa primetnim zadovoljstvom zbog načina na koji je sve urađeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S