TUMBAKOVIĆEVO PISMO O KOJEM SE PRIČA: Mitrović predvodnik nove generacije, Sergej pravi razliku

Novosti online

03. 02. 2021. u 12:04

FUDBALSKA reprezentacija Srbije za nešto više od mesec i po dana počeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. godine, a selektora još uvek nema.

ТУМБАКОВИЋЕВО ПИСМО О КОЈЕМ СЕ ПРИЧА: Митровић предводник нове генерације, Сергеј прави разлику

FOTO: N. Paraušić

Poslednji koji je obavljao tu finckiju je Ljubiša Tumbaković. On je pripremio izveštaj za Fudbalski savez Srbije u kojem je govorio o svom mandatu na toj poziciji.

Ni sa njim na klupi "orlovi" nisu uspeli da se domognu Evropskog prvensva koje se čeka još od 2000. godine.

O Tumbakovićevom izveštaju se dosta govori, a on je odlučio da ga zaokruži konkretnim imenovanjem 10 pojedinaca sa "ispoljenim visokim stepenom pripreme", prenosi "Sportklub".

- Profesionalnim odnosom i sportskim vaspitanjem nameće se kao jedan od čvrstih modela srpskog reprezentativca. U situaciji da podjednako kvalitetno igra na više pozicija - bile su Tumbakovićeve reči upućene Nemanji Gudelju na početku imenovanja igrača.

Bivši selektor kao predvodika nove generacije vidi Aleksandra Mitrovića.

- Bez obzira što nije uspeo da pruži očekivano, odnosom prema reprezentaciji ispoljava karakteristike koje bi mogle da okarakterišu da poseduje ličnost u stanju da prevodi nove generacije.

Imao je šta da kaže i za Predraga Rajkovića. Ističe da bi u njegovu stabilnost na gol liniji valjalo ulagati. Naravno, dotakao se i Luke Jovića.

- Iza Luke Jovića je teška godina u profesionalnom smislu. Novembarskim okupljanjem pokazao je da je vredelo ulagati u njega, kao i da je za ovog mladog igrača Reala iz Madrida (trenutno na pozajmici u Ajntrahtu) imalo smisla učiniti sve pedagoške mere kako bi ostao deo reprezentacije Srbije.

Tumbaković smatra da je važno što je Luka Jović ostao deo reprezentacije/FOTO: M. Vukadinović

Tumbaković je hvalio Mihaila Ristića za nastupe protiv Norveške i Turske, Nemanju Radonjića je razumeo zbog problema sa povredom, dok je za Dušana Vlahovića istakao da je "budućnost reprezentacije". Potom su usledile i reči o jednoj od najvećih zvezda Srbije.

- Sergej Milinković-Savić je često osporavan i precenjivan. "Uživa" u igri, potezima pravi razliku u odnosu na ostale igrače savremenog fudbala. Potezima protiv Norveške i Turske potvrdio je vrednost.

Za kraj morao je da se osvrne na Filipa Đuričića i Darka Lazovića koji igraju u Seriji A.

- Prvi je periodično pozivan u reprezentaciju... Direktnošću i konkrentnošću nedostajao je timu. Lazović je iskusan igrač, nedostajao je ekipi. U narednom periodu može na visokom nivou da odigra utakmice, u interesu tima u celini - napisao je Tumbaković u izveštaju s kraja 2020. godine.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Sportklub/Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)