MOTIV VIŠE ZA STANOJEVIĆA I PARTIZAN: Crno-beli jurišaju ka "baksuznih 13"

M. BLAŽIĆ

08. 02. 2021. u 19:27

LAKA trojka protiv kruševačkog Napretka (3:0) koji je godinama predstavljao "kost u grlu" Partizanu kako u Beogradu, tako i u Kruševcu, "popela" je niz trijumfa u Superligi na osam.

МОТИВ ВИШЕ ЗА СТАНОЈЕВИЋА И ПАРТИЗАН: Црно-бели јуришају ка баксузних 13

FOTO: M. Vukadinović

Ekipa Aleksandra Stanojevića je još jednom potvrdila autoritativnost i kvalitet u utakmici gde je pobeda bila imperativ, a ono što posebno može da raduje sve kojima je crno-belo na srcu je činjenica da je sedam od osam uzastopnih pobeda ostvareno bez primljenog gola.

DRULOVIĆ SPOJIO SAMO DVE

Ljubinko Drulović/FOTO: N. Paraušić

SVI ostali treneri koji su sedeli na klupi u periodu između dva mandata Stanojevića, osim Granta, Vermezovića i Nikolića, nisu nikako uspevali da prebace brojku od šest uzastopnih pobeda. Takav, identičan učinak imaju Savo Milošević, Miroslav Đukić, Ivan Tomić i Vuk Rašović. Pet pobeda u nizu je sa svojim pulenima ostvario Zoran Mirković, a "najtanji" učinak su imali Zoran Milinković sa četiri i Ljubinko Drulović (na slici) sa svega dve pobede, ali u kratkoročnom boravku koji je trajao manje od dva meseca.

Ekipa momaka u crno-belim dresovima pod komandom Aleksandra Stanojevića je još daleko od njegovog rekorda iz prvog mandata, u periodu od 2010. do 2012. (13 trijumfa), ali prvenstveni raspored u narednih šest kola ukazuje na to da trener Partizana ima realne izglede da preskoči i baksuznu brojku. Pri pogledu na nizove koje su imali stručnjaci na klupi kluba iz Humske između dva mandata primetna je zanimljivost da je upravo pomenuti broj 13 bio baksuzan i Marku Nikoliću i to u dva navrata.

Strateg koji je poslednji doneo šampionski pehar u klupske vitrine u sezoni 2016/2017. je tada u drugom delu sezone posle remija u večitom derbiju na stadionu "Rajko Mitić" nanizao 13 pobeda i stigao do trofeja ubedljivom pobedom nad lučanskom Mladosti.

NAJDUŽI NIZOVI

Aleksandar Stanojević 8

Savo Milošević 6
Zoran Mirković 5
Miroslav Đukić 6
Marko Nikolić 13
Ivan Tomić 6
Ljubinko Drulović 2
Zoran Milinković 4
Marko Nikolić 13
Vuk Rašović 6
Vladimir Vermezović 10
Avram Grant 10
Aleksandar Stanojević 13
lSerije pobeda u Superligi.

Na taj način Nikolić je izjednačio lični rekord iz sezona 2013/2014. i 2014/2015. kada je u šestomesečnom periodu od 26. aprila do 26. oktobra njegov tim takođe iz 13 uzastopnih utakmica izlazio kao pobednik.

PUT DO LIČNOG REKORDA

Partizan - Novi Pazar
Javor - Partizan
Partizan - Radnik
Inđija - Partizan
Partizan - Vojvodina
Rad - Partizan
Narednih šest kola.

Stanojević je na baksuznom broju 13 stao u jesenjem delu sezone 2011/2012., a da ne ode makar korak dalje, postarala se tadašnja uprava, koja mu je u zimskoj pauzi uručila otkaz i angažovala Izraelca Avrama Granta. Upravo je on, uz Vladimira Vermezovića, vlasnik drugog najdužeg niza u poslednjoj deceniji sa deset vezanih trijumfa.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!