ASANO BROJ JEDAN, MARKEC KA REKORDU U prvih 20 kola u strelce se upisalo 13 igrača Partizana

M. BLAŽIĆ

10. 02. 2021. u 22:55

TRI postignuta gola protiv Napretka dovela su Partizan na prosek od 2.25 golova u prethodnih 20 prvenstvenih kola, a interesantno je da je za "produkciju" bio zadužen gotovo isključivo ofanzivni deo tima.

АСАНО БРОЈ ЈЕДАН, МАРКЕЦ КА РЕКОРДУ У првих 20 кола у стрелце се уписало 13 играча Партизана

Foto: Nebojsa Parausic

Od 45 golova koliko je "valjak" dao rivalima u dosadašnjem toku Superlige interesantno je da je samo jedan delo defanzivca i to Ivana Obradovića u poslednjem kolu jeseni protiv lučanske Mladosti. Ovaj gol je ujedno proglašen i za najlepši u završnoj rundi jesenjeg dela šampionata.

PRVENSTVO 2020/2021.


Takuma Asano 10
Umar Sadik 6
Bibars Natho 5
Lazar Marković 5
Filip Holender 4
Sejduba Suma 3
Filip Stevanović 3
Aleksandar Šćekić 2
Ivan Obradović 1
Saša Zdjelar 1
Nemanja Jović 1
Nikola Čolić 1
Nikola Štulić 1

Najefikasniji fudbaler Partizana u prvih 20 kola je Japanac Takuma Asano, a on je ujedno i jedini fudbaler crno-belih koji se diči het-trikom, postignutim protiv Inđije u Humskoj. Ovo je bez premca najuspešnija golgeterska sezona u karijeri ovog ofanzivnog veziste, pošto je prethodno u dresu Hirošime u sezoni 2014/2015. postigao pet golova na 17 odigranih utakmica.

Ono što deluje zanimljivo pri pogledu na strelce crno-belih je učinak Lazara Markovića. Iskusni napadač je i pomalo neprimetno stigao do cifre od pet postignutih golova i sada mu nedostaju još dva kako bi izjednačio učinak u najboljoj sezoni u karijeri. Reč je o njegovoj poslednjoj sezoni u Partizanu pred odlazak u inostranstvo (2012/2013) kada je mreže rivala tresao u sedam navrata.

Kada su u pitanju talentovani momci projektovani za ozbiljan iskorak i na većoj sceni najbolji učinak ima tinejdžer koji u džepu već ima višemilionski ugovor sa Mančester sitijem. Filip Stevanović (18) je tokom jeseni pogodio u tri navrata, dok su i svi ostali golobradi mladići, njegovi vršnjaci, uspeli da stignu do prvenca. Nemanja Jović je to uradio pre nekoliko dana protiv Napretka, Nikola Štulić je bio strelac pobedonosnog gola u meču sa Čukaričkim, dok je Nikola Čolić overio pobedu crno-belih u nadoknadi utakmice sa Napretkom u Kruševcu.

Prvenac ove sezone u ligi i dalje čekaju Miloš Jojić, Svetozar Marković, Slobodan Urošević, Maki Banjak...

SADIK I DALjE DRUGI

INTERESANTNO je da je na polovini prvenstvene trke u Superligi drugi strelac crno-belih Umar Sadik, koji je napustio klub još u oktobru. Visoki Nigerijac je pre odlaska u španskog drugoligaša Almeriju tresao mreže šest puta u dresu Partizana u tekućem šampionatu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)