LIGA ŠAMPIONA: Haland okrenuo Sevilju, porto iznenadio Staru damu

Novosti online

17. 02. 2021. u 23:03

Fudbaleri Porta i Borusije iz Dortmunda zabeležili su pobede u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona.

ЛИГА ШАМПИОНА: Халанд окренуо Севиљу, порто изненадио Стару даму

FOTO: AP

Zmajevi su na "Dragau" savladali italijanskog prvaka Juventus sa 2:1, dok su Milioneri bili ubedljivi protiv Sevilje i na krilima dvostrukog strelca Erlinga Braunta Halanda stigli do kapitalne prednosti od 3:2, uoči revanša u Nemačkoj.

Noćna mora za Juventus na "Dragau" počela je posle samo 120 sekundi. Na isteku drugog minuta, očajno je odreagovao Betankur, vrativši loptu golmanu Šćešnom, Poljak je katastrofalno pogrešio i prilikom želje da ispuca loptu, pogodio Iranca Mehdija Taremija koji je doveo Zmajeve u vođstvo.

Mogla je Stara dama do izjednačenja u finišu poluvremena. Centaršut Betankura je u kaznenom prostoru odlično prihvatio Rabio i pokušao efektno "makazicama" da iznenadi Maršesina, ali je Argentinac paradom sprečio njegovu nameru i sačuvao mrežu.

Kako su počeli prvo poluvreme, tako su otvorili i drugo fudbaleri Porta - golom! Samo nekoliko sekundi igre u nastavku, bilo je dovoljno Zmajevima da udvostruče prednost protiv šampiona Italije, a strelac je bio Marega.

Sve zasluge idu na račun Manafe, koji je kao munja protutnjao pored uspavane odbrane Juvea i nesebično dodao napadaču iz Malija, kome nije bilo teško da preciznim udarcem povisi vođstvo Portugalaca na 2:0.

Velika uzbuđenja i rezultatski preokret, viđen je u Andaluziji, gde je Sevillja sa Borusijom iz Dortmunda (2:3).

Suso je već u 7. minutu doneo prednost španskom timu, pošto je posle njegovog udarca sa 17 metara, lopta udarila u jednog igrača Milionera, promenila pravac i prevarila golmana Hica, za - 1:0.

Radost domaćih bila je kratkog daha, jer je Iranac Dahudi u 19. minutu, posle kratkog dodavanja sa Halandom, opalio po lopti sa velike udaljenosti i postigao fenomenalan gol, donevši izjednačenje bundesligašu - 1:1.

A onda je Erling Braunt Haland pokazao da komotno može da se bavi i atletikom. Umetnost kod drugog gola, ne zbog načina kako ga je postigao, već kakvim je sprintom odigrao Sanču, koji mu je povratnom loptom u šesnaestercu omogućio da sjajno istrčavanje kruniše drugim golom za Borusiju i potpuni rezultatski preokret - 1:2.

Čudo iz Norveške ponovo je bio precizan u finišu poluvremena i, čini se, već odveo tim iz Dortmunda među osam najboljih evropskih ekipa.

Ponovo je sevnula kontra Borusije, Rojs je nesebično uposlio Halanda u šesnaestercu, koji je samo plasirao loptu pored nemoćnog golmana Bonoa.

Revanš utakmice su na programu 9. marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S