KLARENS SEDORF: Nemam posao jer sam crnac

Novosti online

22. 02. 2021. u 20:49

NEKADAŠNjI reprezentativac Holandije i Zvezda Milana, Intera i Reala, Klarens Sedorf, požalio se italijanskim medijima da nema posla jer je - crnac?!

КЛАРЕНС СЕДОРФ: Немам посао јер сам црнац

FOTO: M. Vukadinović

– Ne postoji jednakost u davanju šanse trenerima. Brojke dovoljno govore. U današnjem fudbalu nema afroameričkog trenera koji ima jaku poziciju – izjavio je Sedorf za “Gazetu delo sport”.

Holanđanin je naveo da Tijeri Anri i Patrik Vijera iz istog razloga nemaju priliku da vode velike klubove.

Prihvatao sam sve vrste ponuda kako bih dokazao da vredim. Rizikovao sam jer nije bilo mnogo ponuda i znamo zašto. Vrata moraju biti otvorena svima, bez obzira odakle ste i kako izgledate. Najvažnije je to da li ste za nešto sposobni ili niste – rekao je holandski trener.

Klarens Sedorf je za reprezentaciju Holandije zabeležio 87 nastupa, a trenerskim poslom se počeo baviti 2014. godine.

Trenersku karijeru je započeo u Milanu, posle toga je bio u Kini, Deportivu iz La Korunje i reprezentaciji Kameruna. Sedorf na posao čeka od jula 2019. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!