KO JE MISTERIOZNI JAPANAC U STRUČNOM ŠTABU "ORLOVA"? Radio sa mnogim Srbima i holandskom legendom, a Piksi bez njega ne može

Novosti online

23. 02. 2021. u 14:47

NOVI selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi trebalo bi da bude promovisan do kraja nedelje, a odredio je ko će mu biti najbliži saradnici u stručnom štabu.

КО ЈЕ МИСТЕРИОЗНИ ЈАПАНАЦ У СТРУЧНОМ ШТАБУ ОРЛОВА? Радио са многим Србима и холандском легендом, а Пикси без њега не може

Foto: FK Gvangžou RF

U Piksijevom stručnom štabu biće petorica novajlija u odnosu na period šefovanja Ljubiše Tumbakovića. Prvi pomoćnici biće Bratislav Živković i Marko Perović. Trener golmana biće Aleksandar Kocić, a sportski direktor reprezentacije Stevan Dika Stojanović.

Biće promena i u kadru što se tiče fizičke pripreme igrača. Dosad je na tom planu slobodu imao Andreja Milutinović – zvanično kao koordinator za fizičku pripremu i rehabilitaciju igrača A reprezentacije na koga je čak i prethodni stručni štab imao zamerke.

Sada će o kondiciji brinuti Katšuhito Kinoši, Japanac s dugogodišnjim stažom u Stojkovićevom stručnom štabu.

Kinoši je visoko obrazovan, završio je Japanski Univerzitet za sportsku nauku i ima UEFA pro licencu. Karijeru je počeo još 2003. godine kada je radio u Omiji. 

Posle godinu dana u tom klubu prešao je u Jokohamu, gde je boravio od 2006. do 2008. godine, a onda ga je Piksi doveo u Nagoju. Tamo je radio od 2008. do 2015. godine, da bi ga potom Stojković odveo i u Gvandžou. 

Za kratko vreme koliko je bio u Nagoji, sa njim je sarađivao i Boško Đurovski, a u tom klubu je radio i sa nekadašnjim štoperom Crvene zvezde i OFK Beograda Milošem Bajalicom, koji je nastupao u Japanu. 

Foto: FK Gvangžou RF

 

No, tek u Kini se Kinoši upoznao sa velikim brojem Srba. Sa igračke strane radio je sa Duškom Tošićem i Markom Perovićem. 

Sarađivao je sa nekadašnjim selektorom U17 i U19 reprezentacija Srbije Dejanom Govedaricom, koji je jedno vreme bio u stručnom štabu Gvandgdžoua, kao i sa Slobodanom Marovićem. 

Dok je radio u tom klubu Japanac koji bi trebalo da preuzme brigu o kondiciji naših fudbalera je sarađivao i sa Bratislavom Živkovićem, koji je takođe najavljen u stručnom štabu nacionalnog tima, kao i sa vezistom Crvene zvezde iz osamdesetih Žarkom Đurovićem. 

U Kini je bio asistent Đovaniju van Bronhorstu, nekadašnjem krilnom igraču Arsenala, Redžersa, Barselone, Fejnorda i čoveku koji je za nacionalni tim Holandije odigrao više od 100 mečeva. 

Katsuhito Kinoši je najpoverljiviji čovek Dragana Stojkovića Piksija. Ni sa kim nekadašnja "desetka" Crvene zvezde i reprezentacije nije duže radila. U Nagoji  su zajedno radili na 278 utakmica, a u Gvangdžou gde je i sada zaposlen na 141 meču. To znači da su sarađivali na 419 utakmica. Prvi meč reprezentacije Srbije će mu biti jubilej - 420. utakmica sa Piksijem. 

"On je autentičan, vrlo je realističan, veoma sam srećan što ću raditi sa njim i jedva čekam da počnem da rukovodim treninzima", rekao je o Draganu Stojkoviću kada je stizao u Kinu. 

Sada će izgleda prihvatiti i poziv da dođe u Srbiju. I nema sumnje da će naši momci biti idealno spremni bar što se kondicije tiče u pohodu ka plasmanu na SP u Kataru.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!