BASTA VERUJE DA ZVEZDA IMA ŠANSE U REVANŠU: Milan je pod većim pritiskom, to može biti prednost crveno-belih

Novosti online

23. 02. 2021. u 16:43

FUDBALERI Crvene zvezde u četvrtak od 21 čas gostuju Milanu na "San Siru" u revanš meču šesnaestine finala Lige Evrope, a o tom meču govorio je bivši igrač crveno-belih Dušan Basta.

БАСТА ВЕРУЈЕ ДА ЗВЕЗДА ИМА ШАНСЕ У РЕВАНШУ: Милан је под већим притиском, то може бити предност црвено-белих

Foto: EPA-EFE/WALTER BIERI

Nekadašnji desni bek je bio akter dvomeča sa "rosonerima" 2006. godine. Prisetio se kako je tada izgeldao duel sa italijanskim velikanom.

- Atmosfera u našem timu i na stadionu je bila izuzetno dobra. Bili smo veoma motivisani, ali nije bilo realno da prođemo. Tadašnji Milan je bio prejak. Imali su u sastavu vrhunske asove poput Pirla, Sedorfa, Kafua i Inzagija koji su dugo godina igrali zajedno. Koliko su bili kvalitetni pokazuje to što su te godine osvojili Ligu šampiona – rekao je Basta.

Bivši fudbaler Lacija osvrnuo se na duel koji će izabranici Dejana Stankovića odigrati u četvrtak u Italiji.

- Zvezda ide u Italiju sa povoljnim i aktivnim rezultatom. Momci su odlično odigrali prvu utakmicu i nisu bez šanse u revanšu. Očekujem da će Milan izaći u svom najjačem sastavu i da će se boriti svim snagama, jer klub takve tradicije ne odustaje od pobedničkih ambicija ni u jednom takmičenju.

Basta smatra da su nedavni porazi u Seriji A dodatno uticali na ekipu Stefana Piolija.

- U derbijima se nikad ne zna. Nema izrazitog favorita i retultat može da prevagne i na jednu i na drugu stranu. Dosadašnji deo sezone rosoneri su bili u odličnoj formi. Sigurno je da su porazi od Specije i naročito od Intera za vikend poljuljali atmosferu u njihovoj ekipi i za korak ih udaljili od šansi za osvajanje Skudeta. Sada su pod većim pritiskom i to može biti prednost Crvene zvezde – podvukao je Basta.

Podsetimo, prva utakmica Crvene zvezde i Milana završena ja 2:2, a golove za crveno-bele postigli su Gelor Kanga i Milan Pavkov.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli