LEGENDARNI NEMAC SE SPASAO: FIFA zatvorila slučaj protiv Franca Bekenbauera

Novosti online

25. 02. 2021. u 22:10

ETIČKI sud Svetske fudbalske federacije (FIFA) zatvorio je istragu o podmićivanju protiv fudbalske legende Franca Bekenbauera zbog zastarelosti slučaja, saopštila je danas FIFA.

ЛЕГЕНДАРНИ НЕМАЦ СЕ СПАСАО: ФИФА затворила случај против Франца Бекенбауера

Foto: Arhiva Novosti

Bekenbauer i drugi nemački zvaničnici, koji su učestvovali u organizovanju Svetskog prvenstva 2006. godine, bili su podvrgnuti etičkoj istrazi svetske federacije 2016.

Slučajevi protiv nekadašnjih članova izvršnog odbora FIFA Tea Cvancigera i Horsta Šmitda takođe su zatvoreni zbog zastarelosti.

Slučaj se vodio zbog sumnjivih novčanih transakcija između organizatora Svetskog prvenstva, članova FIFA i katarskog fudbalskog zvaničnika Mohameda Bin Hamama.

Konkretno, Bekenbauer se teretio za davanje mita u visini od 10 miliona švajcarskih franaka Mohamedu Bin Hamamu 2002. godine, saopštio je etički sud FIFA.

Švajcarski federalni sud je, takođe vodio istragu povodom ovog slučaja, ali je i on u aprilu prošle godine okončan zbog zastarelosti.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk