STANOJEVIĆ DA ZAOKRUŽI CIKLUS: "Lale" šlag na seriju uspeha Partizana

M. BLAŽIĆ

01. 03. 2021. u 07:00

DUELI Partizana i Vojvodine sigurno nikada neće izgubiti status derbija, kao što ne postoji šansa da se u budućnosti primaknu težini okršaja večitih rivala, ali je jedno sigurno - crno-beli i "lale" podižu prašinu kada god se nađu jedni naspram drugih, bilo da se utakmica igra u Beogradu ili u Novom Sadu.

СТАНОЈЕВИЋ ДА ЗАОКРУЖИ ЦИКЛУС: Лале шлаг на серију успеха Партизана

FOTO: M. Vukadinović

Sutrašnji okršaj crno i crveno-belih u Humskoj predstavljaće priliku da Aleksandar Stanojević zaokruži ciklus i u svom drugom mandatu na klupi Partizana odmeri snage sa poslednjom ekipom koju još nije "sreo" u ovoj sezoni Superlige.

ZDJELAR JOŠ PAUZIRA

NADALI su se u Partizanu da bi Saša Zdjelar mogao da se oporavi od virusa korona do derbija sa Vojvodinom, ali se to ipak nije dogodilo. Pouzdani vezista bi u najboljem slučaju mogao da se nađe u kombinaciji za naredni prvenstveni duel, koji je na programu 7. marta protiv Rada na Banjici.

Vojvodina je u, za Partizan, veoma turbulentnoj 2020. predstavljala veliku "kost u grlu" klubu iz Humske i upravo su "lale" omogućile Aleksandru Stanojeviću da ponovo sedne za komande "valjka".

Jesenji okršaj ovih rivala na "Karađorđu" ostao je upamćen po crvenom kartonu Sume, preokretu Lalatovićevog tima u poslednjih nekoliko minuta i pre svega po činjenici da je iznervirani i isključeni Savo Milošević posle te utakmice završio misiju u Partizanu.

To je ujedno bio i treći međusobni duel ova dva kluba u godini korone i treći neuspeh Partizana.

Prethodno je Vojvodina slavila u prvenstvenom duelu bez takmičarskog značaja (1:0), a pet dana kasnije je žestoko "ranila" crno-bele, uzevši im posle boljeg izvođenja penala u Nišu Kup Srbije, trofej koji je godinama pre toga predstavljao melem na superligaške rane.

- Utakmice protiv Vojvodine su uvek teške, imaju dobru ekipu i igraju odlično. Moramo da ostanemo fokusirani na našu igru i ukoliko budemo na svom nivou, ne sumnjam da ćemo nastaviti seriju pobeda. Najvažnije je da budemo onakvi kakvi smo bili u poslednje vreme - istakao je u najavi predstojećeg derbija iskusni vezista i nepogrešivi penaldžija Bibars Natho.

Ono što i pored negativne tradicije iz prethodne godine "greje" Partizan jeste činjenica da je od poslednja četiri meča u Humskoj domaćin slavio na tri uz samo jedan remi, a pritom je u novembru 2019. gost bukvalno demoliran - 4:0.

OD VOJVODINE DO VOJVODINE

PARTIZAN je od prethodnog duela sa Vojvodinom u prvenstvu Srbije odigrao 18 utakmica i slavio na 15, uz dva remija i jedan poraz i gol-razliku 41:6. Stanojevićev "valjak" je potpuno zastao samo u Nišu (0:1), dok je nerešeno odigrao protiv Metalca u Milanovcu (1:1) i u večitom derbiju na svom stadionu - 1:1. Posle poraza na Čairu 26. oktobra prošle godine Partizan nije izgubio nijedan jedini bod u Superligi vezavši pritom 12 pobeda.

Na taj način je znatno amortizovan podatak da je Vojvodina sasvim sigurno najnezgodniji gost za crno-bele od osamostaljenja Srbije, pošto su od jeseni 2006. do danas Novosađani pevajući napustili fudbalski dom Partizana u čak šest navrata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!