SUPERLIGA SRBIJE: Stanković juri prvu pobedu u Senti

Novosti online

03. 03. 2021. u 09:10

NASTAVLjA se Ling long Super liga Srbije, preostalim utakmicama 25. kola, a centralni meč dana je gostovanje Crvene zvezde ekipi TSC u Senti. Ta utakmica igra se sa početkom u 16.05 a prenos uživo možete da pratite na našem poretalu.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ: Станковић јури прву победу у Сенти

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Treneru crveno-belih Dejanu Stankoviću ovo je najteže gostovanje, pošto u jedinom dosadašnjem njegova ekipa je poražena. Bilo je to prošle godine kada je ekipa iz Bačke Topole, koja privremeno igra na stadionu u Senti, slavila sa 2:1.

U oba domaćinstva, ove i prošle sezone, izabranici Dejana Stankovića bili su ubedljivi i slavili sa 3:1, odnosno 5:0. Jedini preostali susret desio se pre tri godine u Kupu Srbije, kada je Zvezdu s klupe predvodio Vladan Milojević. TSC je tada bio prvoligaš, a slavili su crveno-beli sa 4:1.

TSC je bolje plasiran od Radničkog i Novog Pazara, jasno je da crveno-bele čeka kvalitetniji tim nego na prvenstvenim gostovanjima u Novom Pazaru i Nišu.

- Ne bih da potcenim bilo koga, niti da umanjim vrednost naših pobeda. Imali smo dva teška gostovanja i zbog klimatskih uslova, u Novom Pazaru je teren bio nestvarno mekan, u Nišu kao mermer. TSC je kompaktna ekipa, dobro se brani i ima ofanzivne tranzicije sa bivšim igračem Zvezde, brzim Jugom Stanojevim.

TSC - Crvena zvezda

Stadion: Gradski stadion Senta, bez gledalaca

Sudija: Novak Simović

Pomoćnici: Nikola Đorović i Miloš Simović

TSC: Filipović - Petković, Antonić, Babić, Petrović - Stanojev, Tomanović, Banjac, Zec - Lukić, Đakovac

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Rodić, Milunović, Degenek - Petrović - Kanga, nikolić, Ben, Ivanić - Falćineli

Sklop svega može da donese prevagu protiv TSC-a, pre svega dobre pripreme, igre, ali i dobra hemija među igračima, kao i mentalitet. Posle dve evropske utakmice sa Milanom odigrali smo fenomenalan meč u prvenstvu, pogotovo prvo poluvreme na visokom nivou u visokom ritm i sa mnogo šansi. Taj mentalitet ne treba da menjamo -  istakao je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

Ne očekuje se da TSC ima nameru samo da se brani, bez obzira što u prolećnom delu sezone sa trenerom Krstajićem nije primio gol.

- Morate njih da pitate kao planiraju da igraju – uz osmeh je rekao Stanković. – Svi protiv nas su u čvrstom bloku, a ko god želi da se nadigrava sa nama bićemo spremni – zaključio je Dejan Stanković.

Trener TSC-a Mladen Krstajić i njegovi igrači žele da produže seriju bez primljenog gola u Super ligi Srbiji.

- Zvezda igra odličan fudbal u poslednje vreme, to je pokazala i u utakmicama domaćeg prvenstva i protiv Milana. U dobroj je formi, a meni je drago što nam u goste dolazi baš u trenutku kad smo i mi u dobroj formi. Imamo pet utakmica bez poraza i bez primljenog gola, veliki sam optimista. Svesni su da su postali izuzetni takmičari i očekujem dobru utakmicu svih 90 minuta – istakao je Mladen Krstajić.

Mladi strateg TSC-a dobro zna da će protiv Crvene zvezde morati da se iskoristi i najmanja prilika da bi se došlo do pozitivnog rezultata. Za sada je tim iz Bačke Topole odbranio gol od Vojvodine, Rada, OFK Bačke, Zlatibora i Metalca u prolećnom delu sezone, došao do tri pobede i dva remija.

- Znamo da Zvezda u prvenstvu igra veoma dobro, svestan sam da će biti izuzetno teško da je ugrozimo u  Senti, ali nećemo se predati unapred – rekao je bivši selektor Srbije.

Glavni arbitar biće Novak Simović, a pomagaće mu Nikola Đorović i Miloš Simović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk