DA LI SE SEĆATE OVOG FUDBALERA ZVEZDE? Bio prvi strelac Superlige, sa crveno-belima igrao Evropu, a sada u 44 godini stigao u beton ligu

Novosti online

12. 03. 2021. u 08:26

FUDBALER koji je nekada bio najbolji strelac Superlige Srbije, u dresu Radničkog iz Kragujevca, sada je rešio da obuče dres novog kluba i to člana "beton lige" - FK Kragujevac.

ДА ЛИ СЕ СЕЋАТЕ ОВОГ ФУДБАЛЕРА ЗВЕЗДЕ? Био први стрелац Суперлиге, са црвено-белима играо Европу, а сада у 44 години стигао у бетон лигу

Foto: M.Vukadinović

Reč je o Darku Spaleviću, bivšem igraču Crvene zvezde, koji za deset dana slavi 44. rođendan.

“Momak” koji je igrao u šest različitih zemalja i koji je dao preko 150 golova nastupiće za člana Treće lige grada Kragujevca!

- Njemu ne treba posebno predstavljanje. Možda je dovoljno da kažemo - bivši kapiten Radničkog i najbolji strelac Super lige i da svi znaju o kome je reč. Dame i gospodo, jedno je sigurno, u ovoj polusezoni očekujte goleadu. Koliko on voli i poštuje nas, toliko mi volimo i poštujemo njega. Poželite dobrodošlicu Darku Spaleviću u FK Kragujevac - stoji u saopštenju kluba.

Počeo ju je pre ravno 25 godina u Trepči, a potom je nastupao i za Prištinu, Bane Rašku, Milicionar, pre nego što je 2001. godine stigao u Crvenu zvezdu.

Sa crveno-belima je čak igrao i u meču protiv Bajer Leverkuzena u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a u tadašnjoj Prvoj ligi Jugoslavije nije upisao nijedan gol u dresu Zvezde na 11 utakmica.

Posle sezone na "Marakani", nosio je dresove Černo Morea, Lokomotive Plovdiv, Dinama iz Mahačkale, Slavije i Olimpika iz Sarajeva, da bi najbolji period proveo u Radničkom iz Kragujevca.

Foto: M.Vukadinović

 

Tamo je u sezoni 2011/12 sa 19 golova bio najbolji strelac Superlige uprkos činjenici da mu je već bilo 35 godina, a još je nosio i dresove Donjeg Srema i Zvezdare.

Zabeležio je i jedan nastup za U 23 reprezentaciju Jugoslavije koja je u decembru 1999. izgubila od Argentine u prijateljskom meču rezultatom 1:0. Zanimljivo, za Gaučose su tada igrali Kambijaso, Rikelme, Saviola, Aimar...


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk