ZVEZDA JURIŠA KA "STOTKI": Raspucani crveno-beli na tragu najefikasnije sezone u novijoj istoriji

Đorđe Samoilović

13. 03. 2021. u 21:26

DA su protiv Mačve u četvrtak hteli da demonstriraju silu, fudbaleri Crvene zvezde bi u oldoženom meču pobedili i ubedljivije od tih 4:0 i na svom kontu imali više od 70 postignutih golova u aktuelnom šampionatu.

ЗВЕЗДА ЈУРИША КА СТОТКИ: Распуцани црвено-бели на трагу најефикасније сезоне у новијој историји

FOTO: M. Vukadinović

Međutim, i sa tim "pokerom" su na odličnom putu da u preostalih 11 kola, koliko ima do kraja aktuelnog šampionata, stignu do magične brojke od 100 "recki" u protivničkim mrežama.

PRVENCE ČEKAJU DEGENEK, FALKO...

OD igrača koji su igrali ove sezone u domaćem prvenstvu, a nisu se upisali u listu strelaca izdvajaju se igrači koji igraju pozadi - Miloš Degenek, Marko Gobeljić, Strahinja Eraković, kao i vezista Njegoš Petrović. Takođe, zimska pojačanja Filipo Falko, Aksel Bakajoko i Slavoljub Srnić još nisu stigli da postignu pogodak u crveno-belom dresu, kao ni mladi Ričard Odada koji je priključen iz Grafičara.

Sa prosekom od skoro tri gola (2,6) po utakmici u odigranih 26 rundi srpskog prvenstva, crveno-beli su daleko najefikasniji tim lige, u strelce se makar jednom upisalo 19 fudbalera. Ako nastave u ovom ritmu, izabranici Dejana Stankovića će uspeti da stignu do magične brojke. Ono što je takođe interesantno je i to da je u poslednjih deset godina Zvezda najviše golova postigla u sezoni 2015/2016. pod vođstvom Miodraga Grofa Božovića - 82.

Posle njega je na "Marakanu" došao pragmatični stručnjak Vladan Milojević, čiji stil nije odgovarao filozofiji "na gol više", ali je u takvom igrom doneo Zvezdi najviše uspeha u postbarijevskoj eri.

Međutim, dolaskom na klupu Dejana Stankovića, najtrofejniji srpski klub je promenio filozofiju na terenu. I protiv Mačve i protiv Milana se juriša na protivnički gol, što je najviše kumovalo činjenici da su crveno-beli trenutno na "koti" 70 i što su na tragu jedne od najefikasnijih sezona u novijoj istoriji.

Do derbija sa Partizanom 7. aprila, koji je najteži rival, Crvena zvezda će se u prvenstvu sastati sa Voždovdem prekosutra u gostima, Mladosti iz Lučana kod kuće, i onda sledi put u Kruševac i duel sa Napretkom.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk