VLAHOVIĆ KAO HALAND: Samo Norvežanin, Kean i Guiri mogu da se pohvale dvocifrenim učinkom u "ligama 5"

M. BLAŽIĆ

14. 03. 2021. u 17:46

DEVET puta po jedan gol ove sezone, a onda eksplozija na subotnjem gostovanju Fiorentine Beneventu i tri lopte u mreži domaćeg golmana za samo 45 minuta.

ВЛАХОВИЋ КАО ХАЛАНД: Само Норвежанин, Кеан и Гуири могу да се похвале двоцифреним учинком у лигама 5

FOTO: AP/Tanjug

 Možda je Dušan Vlahović premlad gurnut u vatru u Partizanu, možda je bio previše "zelen" kada je otišao u inostranstvo, ali njegove ovogodišnje brojke ukazuju na to da je igrački kvalitet koji poseduje daleko iznad kluba za koji trenutno igra, a sve to na radost novog selektora Srbije Dragana Stojkovića - Piksija.

Prvi het-trik 21-godišnjeg Srbina u Seriji A omogućio mu je da stigne do dvocifrenog učinka na "čizmi" (12), čime je postao tek treći igrač rođen posle 1. januara 2000. koji je uspeo da postigne deset i više golova u pet najjačih evropskih liga. Pre njega to su učinili samo Erling Braut Haland (Dortmund), Mojze Kean (PSŽ) i Amin Guiri (Nica).

Kada se ima u vidu da je u celoj prethodnoj sezoni Vlahović postigao samo šest golova i da se pred početak ove glasno pričalo o njegovom odlasku na pozajmicu jasno je da je mladi napadač u potpunosti "okrenuo priču na svoju stranu".

- Osećaj koji doživljavam je neverovatan, ali najvažnije je pobediti i osvojiti tri boda. Veoma sam srećan zbog het-trika, posvećujem ga svojoj porodici i jedva čekam da ga proslavim sa njima. Morali smo da pobedimo, bili smo svesni šta moramo da uradimo i u svlačionici smo rekli jedni drugima da izlazimo kao da nam je poslednja utakmica u sezoni - istakao je Vlahović, prepun utisaka odmah posle utakmice sa Beneventom.

Posle dva gola u maniru klasičnog centarfora, Vlahović je trećim pomerio standarde i zatresao mrežu domaćina sa 20-ak metara, pritom je prethodno primio loptu od svog golmana i "vukaoĆ je desetak metara.

- Moj prvi dodir je bio savršen. Sve je bilo brzo i spontano. Dragovski mi je poslao loptu, a onda kada sam ugledao prostor, šutirao sam u ugao i pogodio. Hvala Dragu na asistenciji, jer ga imam u "fantaziju". Takođe, imam i sebe, tako da ću osvojiti mnogo bodova - uz osmeh je istakao najbolji strelac "Viole".

O tome koliko Vlahović znači za ovaj tim Fiorentine i koliko mu Čezare Prandeli veruje govori podatak da je srpski reprezentativac propustio samo jedan prvenstveni meč i to na gostovanju Parmi kada je ostao na klupi. Od 26 utakmica Vlahović je na 23 bio starter, a poslednji put je sa klupe ušao u igru još 1. novembra prošle godine, na gostovanju Romi.

POGODILI ĐURIČIĆ I LAZOVIĆ

DOBAR učinak ovog vikenda u Seriji A imala su još tri srpska reprezentativca. Filip Đuričić i Darko Lazović su bili strelci u međusobnom duelu (Sasuolo - Verona 3:2), dok je Sergej Milinković-Savić u petak zatresao mrežu Krotonea u pobedi Lacija (3:2).
Odličnu partiju koja nije "zakićena" golom ostvario je i Nemanja Maksimović u dresu Hetafea. Njegov tim je sa igračem manje uspeo da sačuva početni rezultat protiv lidera Primere, madridskog Atletika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!