ŠAMPIONSKA TRKA SVE INTERESANTNIJA: Real i Barselona stižu Atletiko

Z. Ć.

14. 03. 2021. u 17:57

IMALI su titulu u džepu, sada za nju strepe. Fudbaleri madridskog Atletika pobedili su samo na tri od poslednjih osam utakmica u prvenstvu i više nisu usamljeni na čelu tabele.

ШАМПИОНСКА ТРКА СВЕ ИНТЕРЕСАНТНИЈА: Реал и Барселона стижу Атлетико

FOTO: AP

Zbog neočekivanog posrtanja "Jorgandžija", španska Primera postaje sve zanimljivija, 11 kola pre kraja.

Imali su izabranici Čola Simeonea u jednom trenutku i 13 bodova više od Barselone, koja će se istopiti na četiri ukoliko Katalonci večeras na svom stadionu pobede fenjeraša Huesku.

Približio se i Real na pet koraka, iako je i dalje neubedljiv. Aktuelni šampion je ko zna koji put, zahvaljujući Benzemi došao do trijumfa u 90. minutu. Elče je poveo protiv "kraljeva" u 61. minutu preko Dani Kalva, da bi Benzema sa dva pogotka u 73. i 90. vratio svom timu kakvu-takvu nadu da će odbraniti titulu.

Problem za Atletiko nije samo loša forma u kojoj se nalazi, već je i težakraspored do kraja sezone. Ostalo je još 11 kola, a Madriđani u tom periodu imaju četiri teška gostovanja - Sevilji, Betisu, Atletik Bilbau i 10. maja idu na "Kamp nou", na noge Barseloni.

Naravno, mnogo toga će se znati i posle 11. aprila, kada se igra "klasiko", a Real je domaćin Mesiju i ekipi. Kataloncima je čitava ova sezona protekla u previranjima i razmiricama, pa je zbog loše situacije malo falilo da Leo Mesi napusti klub. Posle nedavno održanih izbora i povratka Đoana Laporte na mesto predsednika, očekuju se stabiliziacija i boljitak. Najavljeno je da će Mesi sigurno ostati i da će na leto prvi cilj biti dovođenje mladog napadača Erlinga Halanda iz Borusije Dortmund.

Barsa je jedina od ekipa iz vodeće španske trojke koja je ispala iz Lige šampiona, i to glatko, od Pari Sen Žermena. Atletiko Madrid će u sredu imati težak posao da u revanšu osmine finala nadoknadi 0:1 protiv londskog Čelsija, dok će dan ranije Real braniti gol prednosti protiv italijanske Atalante. Kako "kraljevi" u poslednje vreme igraju, ni taj kapital iz prvog meča im ništa ne garantuje protiv opasne i nepredvidive ekipe iz Bergama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli