BEN SE NAŠAO U ODLIČNOM DRUŠTVU: Fudbaler Zvezde jedan od najboljih fudbalera Afrike

Novosti online

16. 03. 2021. u 17:12

Zvezdin ofanzivac se tako našao u društvu Liverpulovog tandema koji čine Mohamed Salah i Sadio Mane, kao i Pjera Emerika Obamejanga iz Arsenala i Vensana Abubakara iz Bešiktaša.

БЕН СЕ НАШАО У ОДЛИЧНОМ ДРУШТВУ: Фудбалер Звезде један од најбољих фудбалера Африке

Foto: Nebojsa Parausic

El Fardu Ben se nalazi na petom mestu liste strelaca u Ligi šampiona, računajući i kvalifikacije, kada su u pitanju aktivni igrači sa afričkog kontinenta sa 12 postignutih golova.

Zvezdin ofanzivac se tako našao u društvu Liverpulovog tandema koji čine Mohamed Salah i Sadio Mane, kao i Pjera Emerika Obamejanga iz Arsenala i Vensana Abubakara iz Bešiktaša.

Komorski reprezentativac je ukupno 12 puta tresao mreže rivala u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju. Dva pogotka postigao je u dresu Olimpijakosa na gostovanju Partizanu u Beogradu jula 2017. godine. Preostalih deset dao je u crveno-belom dresu.

Ben je u sezoni 2018/19 šest puta bio strelac u Ligi šampiona. Golgetersku seriju je počeo protiv letonskog Spartaksa i litvanske Suduve, kada je po jednom pogodio mrežu rivala.

Dvostruki strelac bio je u dvomečima protiv Spartaka iz Trnave, a isti učinak je ponovio u Salcburgu kada je bio kreator preokreta našeg tima postigavši dva gola u dva minuta nakon čega se Crvena zvezda prvi put plasirala u Ligu šampiona. 

U grupnoj fazi je bio strelac na gostovanju Napoliju, kada je sjajnu akciju sa Markom Marinom krunisao pogotkom. Ove sezone postigao je het-trik u duelu sa ekipom Evrope, čime se probio na petu poziciju ove liste.

Podsetimo, Ben je na jučerašnjem meču protiv Voždovca postigao 61. gol u dresu Crvene zvezde i tako prestigao Ričmonda Boaćija na listi najboljih strelaca stranaca u našem klubu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli