MESI JE BIO TEŠKO BOLESTAN: Italijan mu je spasao život, evo kako...

Novosti online

20. 03. 2021. u 13:02

JEDNA od ključnih godina u karijeri Lionela Mesija bila je 2013.

МЕСИ ЈЕ БИО ТЕШКО БОЛЕСТАН: Италијан му је спасао живот, ево како...

Foto: AP

Mesi je pretrpeo niz povreda koje su kočile njegovu formu, a često se na utakmicama moglo videti i kako povraća. 

Spekulisalo se da je u pitanju veliki stres koji je trpeo na terenu, ali se ispostavilo da je u pitanju reakcija tela na određene vrste hrane. Argentinac u to vreme nije imao najbolju ishranu za jednog vrhunskog sportistu. Živeo je od pica i crvenog mesa.

Kako bi rešio problem morao je da se obrati "čudaku" iz Italije. Otputovao je u Italiju kako bi se sastao sa doktorom Đulijanom Poserom, koji se više od dve decenije bavi sportskom medicinom, a koji propoveda metode koje su drugačije u odnosu na svoje kolege.

Poser je Mesiju napravio poseban jelovnik. Eliminisao je brašno, kvasac i rafiniranu pšenicu koja se nalazi u testeninama, pici i belom hlebu. Mesi je morao da se odrekne svinjetine, govedine, jaja, školjki i mlečnih proizvoda. Takođe, alkohol i gazirana bezalkoholna pića koja je Mesi obožavao, morali su da budu odstranjeni.

Italijanski lekar je naterao Mesija da forsira povrće, sezonsko voće i mineralnu vodu.

Poser je shvatio da Mesi mora da jača i na emocionalnom planu kako bi se izborio sa stresom i anksioznošću. U tom cilju je Mesi počeo da konzumira Bahov cvet, koji ima za cilj da postavi ravnotežu između uma i tela.

Bahov cvet je nazvao po Englezu Edvardu Bahu koji je pre 100-nak godina otkrio da rosa na laticama ovog divljeg cveta može da se koristi kao lek za ublažavanje lošeg zdravlja pod uticajem emocionalnog stresa. 

Ovaj lek koriste mnogi sportisti, kao i neke od velikih filmskih zvezda, kao što su Salma Hajek, Kejt Blanšet, Dženifer Aniston...

(KURIR) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)