BLATERU PRODUŽENA SUSPENZIJA: U njegovim godinama ovo znači doživotnu

Novosti online

24. 03. 2021. u 13:18

MEĐUNARODNA fubalska federacija FIFA suspendovala je bivšeg predsednika i generalnog sekretara Sepa Blatera na još šest godina zbog višestrukog kršenja Etičkog kodeksa organizacije.

БЛАТЕРУ ПРОДУЖЕНА СУСПЕНЗИЈА: У његовим годинама ово значи доживотну

Foto: EPA/ENNIO LEANZA

Kako se navodi u saopštenju iz svetske kuće fudbala, nova suspenzija stupiće na snagu po isteku sadašnje, u oktobru ove godine.

Istu kaznu suspenzije dobio je i bivši generalni sekretar FIFA Žerom Valke. Obojica su kažnjeni i sa po milion švajcarskih franaka.

- Istraga u slučajevima gospode Blater i Valke je pokrila razne optužbe, posebno one koje se tiču bonus plaćanja u vezi sa takmičenjima FIFA, koja su isplaćivana zvaničnicima FIFA, putem raznih amandmana i produžetaka radnih ugovora, kao i nedozvoljene nadoknade privatnih troškova gospodina Valkea sa računa FIFA - stoji u saopštenju iz Ciriha.

Sudska komora Etičkog komiteta FIFA pronašla je da je 85-godišnji Blater kršio pravila koja se tiču dužnosti o lojalnosti, konfliktu interesa i nuđenju i prihvatanju poklona i drugih benefita.

Iste stvari odnose se i na Valkea, poručili su iz sedišta FIFA.

Blater je u januaru ove godine primljen u bolnicu nakon što mu se zdravstveno stanje pogoršalo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

ALEKSA AVRAMOVIĆ U CRVENOJ ZVEZDI? Oglasio se košarkaš, ovo je prava istina o prelasku u redove rivala