SRBIJA POČELA POBEDOM: Mitrović pokazao klasu, ima razloga za zadovoljstvo ali i zabrinutost (FOTO) (VIDEO)

A. Ilić

24. 03. 2021. u 17:32 >> 22:38

FUDBALERI Srbije slavili su u prvom meču A grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru protiv Irske 3:2.

СРБИЈА ПОЧЕЛА ПОБЕДОМ: Митровић показао класу, има разлога за задовољство али и забринутост (ФОТО) (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Nije najbolje počelo po naše fudbalere. Iako su imali početnu inicijativu na terenu do vođstva su došli fudbaleri Irske. Alan Braun bio je najviši u skoku za 1:0 od 18. minuta. 

Dušan Tadić je odlično pronašao Dušana Vlahovića u 40. minutu, a upravo je mladi napadač Fiorentine pokazao još jednom da je u odličnoj formi poravnavši rezultat. 

U drugom poluvremenu dosta ofanzivnija Srbija, baš kako je Dragan Stojković najavio pre nekoliko dana u susret ovom meču.

Ušao je Aleksandar Mitrović u 63. minutu. Samo šest minuta kasnije postigao je vodeđi gol. I to kakav, izašao je golman Irske, a Mitrović sa dvadesetak metara fantastično ga lobuje. 

FOTO: M. Vukadinović

Već u 75. minutu nova majstorija Mitrovića. Tadić je krenuo u kontru, imao je prostora da šutira, odlučio je da "spakuje" Mitroviću koji glavom uvećava prednost svog tima.  

Ipak, ni to nije bilo sve. U 87. minutu veliki kiks Stefana Mitrovića. Pokušao je defanzivac Strazbura glavom da vrati loptu Dmitroviću, a Kolins koristi nesporazum naših fudbalera za novi gol Irske

SRBIJA - REPUBLIKA IRSKA 3:2 (1:1) 
STRELCI: Vlahović u 40, Aleksandar Mitrović u 69. i 76. minutu za Srbiju, a Braun u 18. i Kolins u 86. minutu za Republiku Irsku. Stadion “Rajko Mitić”. Igrano bez gledalaca. Sudija: Davide Masa (Italija) 7.

SRBIJA: Dmitrović 6,5 - Milenković 7, S. Mitrović 7, Pavlović 7,5 - Gajić 7 Lukić 7, Račić 6,5 (63. Maksimović 6,5), Mladenović 6 (od 46. Kostić 7 ) - Tadić 9 (77. Gudelj 7) Vlahović 7,5 (82. Jović - ), Đuričić 7 (63. A. Mitrović 9).

REPUBLIKA IRSKA: Travers 5,5 - Koleman 6, O’Šej 6, Klark 6, Stivens 6- Molambi 6,5 (61. Hendrik -), Kulen 6, Braun 7 - Doerti 6, Robinson 6 (79. Mek Klin -) Konoli 5,5 (67. Kolins 7 ).

Igrač utakmice: Aleksandar Mitrović (Srbija)
(N.Iljukić)

KRAJ MEČA
93. MINUT - Hendrik pokušava da pronađe otvorenog saigrača, ali mu naša odbrambena linija to ne dozvoljava. Brejdi potom centrira, a Milenković odličan u odbrani. 
90. MINUT - Pritisak Irske u poslednjim minutima. Meč je produžen četiri minuta. 

87. MINUT  - GOL IRSKA - Velika greška Stefana Mitrovića koji je glavom pokušao da vrati Dmitroviću, a Kolins koristi nesporazum za novi gol Irske. 

75. MINUT - GOL SRBIJA - Pošao je Tadić, imao je prostora da šutira, poslao je za Mitrovića koji šalje loptu u gol za novi gol! 

69. MINUT - GOL SRBIJA - Mitrović je kaznio Traversa koji je izleteo, lobovao ga je sa dvadesetak metara, zaista prelep gol! 

68. MINUT - Centaršut u srce šesnaesterca Tadića, Vlahoviću je malo nedostajalo da glavom pošalje loptu ka golu. 

63. MINUT - Ulaze Maksimović i Mitrović. Srbija će igrati sa dva napadača u nastavku meča. 

62. MINUT  - Milenković je šutirao sa udaljenosti. Lopta je prošla kraj stative Traversa, pokušao je na putu ka golu da ukliza Vlahović i promeni joj smer. Malo je nedostajalo. 

FOTO: M. Vukadinović

58. MINUT - Braun šalje na prvu stativu, Klark loše zahvata loptu, prolazi kraj gola. 

52. MINUT - Konoli pada u šesnaestercu Srbije, ali ne pada na to Masa, odmahuje rukom - ništa od penala. 

51. MINUT - Povukao je Tadić kontru, dodao je do Vlahovića, a napadač Fiorentine upao je u ofsajd zamku koju je postavio Klark.

50. MINUT - Uspeli su Irci da se oslobode. Doerti je pošao po desnoj strani, poslao je loptu na peterac, uspeva odbrana Srbije da reaguje. 

FOTO: M. Vukadinović

49. MINUT - Gotovo sve vreme lopta u nogama naših fudbalera, traži se prostor u odbrani gostiju. 

46. MINUT  - Đuričić je uočio Sašu Lukića, a mladi fudbaler Torina nije namestio nišanske sprave, lopta visoko preko gola. 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. MINUT - Opasna situacija iz kornera-  šutirao je Đuričić direktno, a golman gostiju "poljubio" je stativu! Pre toga proigrao ga je Tadić, a Travers brani! 

43. MINUT - Đuričić je bio blizu, lopta na kraju u korneru! 

FOTO: AP/Tanjug

40. MINUG - GOL SRBIJA - Dušan Vlahović izjednačuje!  Dušan Vlahović nastavlja fantastičnu formu! Proigrao je Tadić glavom napadača Fjorentine, a ovaj jačom levom nogom poslao loptu ispod Traversa! 

32. MINUT - Tadić fantastično dodaje Đuričiću između nekoliko igrača, Brauni otklanja opasnost, stiže do lopte pre našeg veziste. 

25. MINUT - Pritiskaju Orlovi posle primljenog gola. Irci su se skupili ispred svojih šesnaeste metara i bez većih problema odolevaju napadima našeg tima, koji doduše nisu preterano konkretni.

21. MINUT - Centrira Tadić nakon prekida, otklanja Met Doerti opasnost, šalje loptu u korner. Tadić ponovo ubacuje, nema opasnosti. 

18. MINUT - GOL IRSKA - Po levoj strani ubačena je lopta u šesnaesterac Srbije. Najviši u skoku bio je Braun koji donosi prednost Ircima. 
 

15. MINUT - Sada već nekoliko minuta lopta u posedu Srbije, problem je samo što je drže naši fudbaleri na svojoj polovini i čekaju da se stvori višak. 

11. MINUT - Srbija pokušava strpljivom pas igrom da stvori prostor, a gosti se za sada odlično brane. igra se većinom na sredini terena. 

FOTO: AP/Tanjug

7. MINUT - Sada Srbija ima tri kornera, nakon poslednjeg pritisli su naši ofanzivci, ali odoljevaju gosti. 

3. MINUT - Vlahović je pokušao da ugrozi Traversa, ali odbrana momaka u zelenom dobro reaguje. 

2. MINUT - Ofanzivno su krenuli Irci, imali su dva kornera, ali bez ozbiljnijeg ugrožavanja gola Srbije. 

1. MINUT - Utakmica je počela. 

Fudbaleri Irske izašli su na zagrevanje. Čekaju se naši reprezentativci. 

FOTO: N. Iljukić

- ​Odlazak na Svetsko prvenstvo je prioritet i obaveza koju igrači moraju da shvate. Mnogo je lepo igrati na Svetskom prvenstvu, a to je važno iz mnogo stvari ne samo individualna satisfakcija. Ispišete istoriju i uradite nešto lepo za svoj narod. Ja sam optimista po prirodi i ne predajem se sve dok ima šanse da se nešto preokrene u našu korist. To i od igrača očekujem. Kao što igraju u svojim klubovima, ne tražim da lete po terenu već da igraju dinamičan i atraktivan fudbal koji će vratiti nadu našim navijačima i ubeđen sam da će to ostvariti i taj optimizam želim da prenesem i na njih, moramo da budemo spremni na velika dela - ovako je Dragan Stojković najavio meč protiv Irske. 

Tok meča, kao i sve ono što prethodi samom duelu pratite uživo na sajtu Novosti u nastavku teksta

OVDE možete učestvovati u našoj anketi, ko bi trebalo da bude prvi napadač Orlova

Kakvi su do sada bili rezultati mečeva Srbije i Irske pročitajte OVDE 

Upoznajte se sa putom Dragana Stojkovića Piksija od naselja Pasi Poljana, do klupe Srbije. 

PRATITE NOVOSTI SPORT NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli