SUNOVRAT KRENUO NAKON EVROPSKOG PRVENSTVA: Reprezentaciju Irske muči jedan problem...

Novosti online

24. 03. 2021. u 17:59

FUBALSKA selekcija Irske naredni je protivnik naše reprezentacije.

СУНОВРАТ КРЕНУО НАКОН ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА: Репрезентацију Ирске мучи један проблем...

FOTO: Ireland FA/Facebook

Odavno reprezentacija sa Ostrva nije u vrhu evropskog fudbala. Poslednji trijumf u zvaničnom meču upisali su juna 2019. godine poslednji put upisali su trijumf. Dok na sedam duela u nizu nisu postigli nijedan gol. 

Treba istaći podatak da je naš tim u prethodna dva navrata uspešno prolazio kvalifikacije kada je Irska bila protivnik u grupi.

Irska ne zna za bobedu u zvaničnim mečevima još od juna 2019. godine, tada je u Dablinu "pala" reprezentacija Gibraltara 2:0. U međuvremenu su zabeležili dva trijumfa u prijateljskim mečevima, protiv Bugarske i Novog Zelanda rezultatom 3:1. 

Efikasnost je svakako najveća boljka irskog tima. Zvuči pomalo neverovatno, ali Irci nisu postigli gol u poslednjih sedam utakmica, a to ih je koštalo eliminicaije iz baraža za Evro – Slovačka je slavila posle biljeg izvođenja penala.

Irci su ne tako davno, 2016. godine, igrali u osmini finala Evropskog prvenstva, što je njihov najveći uspeh na kontinentalnim šampionatima, dok su 1990. godine stigli čak do četvrtfinala Svetskog prvenstva u Italiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S