ČETVRTI PUT U BEOGRADU, DRUGI PUT U TIŠINI: Ronaldo još bez poraza u Beogradu

Z. ĆOROVIĆ

27. 03. 2021. u 09:09

ČETVRTI put je Kristijano Ronaldo došao u Beograd - do sada još nije poražen i ovo će mu biti već druga utakmica koju će u našoj prestonici igrati pred praznim tribinama.

ЧЕТВРТИ ПУТ У БЕОГРАДУ, ДРУГИ ПУТ У ТИШИНИ: Роналдо још без пораза у Београду

FOTO: M. Vukadinović

Srpski navijači večeras neće moći uživo da gledaju jednog od najboljih fudbalera svih vremena zbog epidemioloških ograničenja, a u istim uslovima, samo drugim povodom, je i debitovao u najlepšem gradu na Balkanu.

Bilo je to 3. oktobra 2002. na stadionu JNA, u revanšu prvog kola Lige Evrope. Partizan je iznenadio Sporting u Lisabonu, ali je pobedu od 3:1 branio u tišini, zbog odrađivanja kazne. Gosti su tada izveli podmlađeni tim sa dvojicom bisera, Ronaldom i Kvarezmom. Nije se mnogo znalo o njima, pa su samo pravi znalci već tada mogli da uoče kakav fudbalski genije leži u golobradom momku sa nepunih osamnaest. Ronaldo nije bio strelac u Humskoj, ali je po desnoj strani pravio darmar do 74. minuta, kada je zamenjen. Sporting je vodio 3:1, pa se ušlo u produžetke, gde su Živković i Čakar doneli prolaz "valjku".

Na drugom gostovanju, Ronalda je u Beogradu dočekalo 50.000 navijača na "Marakani", 28. marta 2007. u kvalifikacijama za EP, a Srbija i Portugalija su remizirali 1:1. Nije se tada naigrao, ali jeste posle 12 godina. Opet za nas u nesrećnim kvalifikacijama za EP, Portugalci su 7. septembra 2019. pred 40.000 ljudi na "Marakani" savladali Tumbakovićeve "orlove" sa 4:2, a Ronaldo se upisao u strelce.

SILVA: SRBIJA FIZIČKA JAKA

NAPADAČ Portugalaca Bernardo Silva istakao je da Portugalija mnogo očekuje od ovih kvalifikacija.

- Hoćemo da nastavimo putem koji smo išli i do sada. Srbija je fizički jaka, očekujem kvalitetnu i dinamičnu utakmicu - istakao je Silva, član Mančester sitija, na konferenciji za medije u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk