SPASILAC NAŠE REPREZENTACIJE: Neverovatna biografija holandskog sudije, kroz karijeru ga prati Srbija

Novosti online

28. 03. 2021. u 15:07

HOLANDSKI arbitar Dani Makeli je u neku ruku postao miljenik srpske nacije nakon što nije priznao gol Ronalda u završnim minutima meča naše reprezentacije i Portugala.

СПАСИЛАЦ НАШЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ: Невероватна биографија холандског судије, кроз каријеру га прати Србија

FOTO: AP

Zanimljivo da ovo nije prvi put da Makeli sudi srpskim fudbalerima. On je FIFA sudija od 2011. godine, a nalazi se na UEFA listi elitnih sudija.

To što je elitni arbitar ne umanjuje jednu od njegovih glavnih karakteristika - neobično voli da isključuje igrače.

Na 83 međunarodna meča na kojima je dosad bio glavni sudija, pokazao je čak 24 crvena kartona, a "brutalniji" je bio prema domaćinima koji "vode" sa 15:9. Sinoć je svoju statistiku opravdao najstrožom kaznom za Nikolu Milenkovića. 

Makeli je inače delio pravdu kada je naša mlada reprezentacija dobila vršnjake iz Severne Irske sa 1:0, sada već davne 2011. godine.

Gol za "orliće", za koje su na "Karađorđu" tada igrali i sadašnji reprezentativci Filip Đuričić, Filip Mladenović i Nemanja Gudelj, postigao je Luka Milivojević, a Makeli je na pomenutom susretu dokazao koliko voli crvene kartone, jer je isključio Meklahlina u 50. minutu.

Interesantno je da, iako se uopšte ne libi da pre vremena šalje igrače u svlačionicu, Dani Makeli nije nikog isključio na dve utakmice naših klubova kojima je on bio glavni "čovek u crnom". 

Prvo je sudio Partizanu, u porazu od Asterasa Tripolisa 2014. u Ligi Evrope (2:0), a onda i Crvenoj zvezdi, u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope 2019. na gostovanju Jang Bojsu (2:2).

Inače, Makeli nije samo fudbalski sudija, takođe je policijski inspektor u Roterdamu.

(Srbija danas) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S