AGUERO ODLAZI IZ MANČESTERA: Siti se oprašta od Argentinca

Novosti online

29. 03. 2021. u 22:30

NAJBOLjI strelac u istoriji Mančester sitija Serhio Aguero napustiće taj fudbalski klub na kraju sezone, po isteku ugovora, saopšteno je danas.

АГУЕРО ОДЛАЗИ ИЗ МАНЧЕСТЕРА: Сити се опрашта од Аргентинца

Foto: EPA-EFE/Paul Childs / POOL

Argentinski napadač došao je u Siti 2011. godine iz Atletiko Madrida i od tada je postao rekorder kluba sa 257 golova u 384 utakmice. Jedan je od najzaslužnijih za velike uspehe Sitija - četiri šampionske titule u Premijer ligi, jednog FA kupa i pet trofeja u Liga kupu.

On je bio strelac odlučujućeg gola protiv Kvins Park Rendžersa u nadoknadi vremena, koji je 2012. godine doneo klubu prvu šampionsku titulu u Premijer ligi.

Agueru će biti podignuta statua ispred stadiona Etihad, pored Vensana Kompanija i Davida Silve.

Predsednik Mančester sitija Kaldun Al Mubarak rekao je da je Aguero imao ogroman doprinos uspesima.

"Njegova legenda biće neizbrisivo urezana u sećanja svih koji vole klub, a možda čak i onih koji jednostavno vole fudbal", dodao je Al Mubarak, preneo je klupski sajt.

Siti je naveo da je Aguero ikona fudbala, jedan od najtrofejnijih i najpoštovanijih fudbalera u istoriji kluba i najavio dostojan oproštaj na kraju sezone.

Ove sezone imao je problema sa povredama zbog čega je bio starer u samo četiri prvenstvene utakmice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!