KAKO SMO PREVARILI RONALDA U BEOGRADU: UEFA otkrila zbog čega nije radila gol tehnologija na Marakani

Novosti online

30. 03. 2021. u 15:29

NE stišava se bura sa utakmice između Srbije i Portugalije (2:2). Prošlo je skoro tri dana od meča koji je podigao veliku prašinu u javnosti, a sve zbog nepriznatog gola Kristijanu Ronaldu.

КАКО СМО ПРЕВАРИЛИ РОНАЛДА У БЕОГРАДУ: УЕФА открила због чега није радила гол технологија на Маракани

FOTO: M. Vukadinović

A sada je iz UEFA otkriveno i zbog čega na utakmici nije korišćena gol-tehnologija. Ona je daleko prisutnija u fudbalu od VAR tehnologije, koje uopšte nema u kvalifikacijama zbog pandemije, a sudijama signalizira kada lopta pređe gol-crtu.

Koristi se već godinama i u manjim takmičenjima, a zamalo je bila prisutna i u Beogradu.

"Odluka o upotrebi gol-tehnologije u evropskim kvalifikacijama je na domaćinu svake utakmice", saopštili su iz UEFA za Rojters i tako potvrdili da smo imali priliku da instaliramo ovaj sistem, ali smo odbili to da uradimo.

"Ako domaćin planira da koristi gol-lajn tehnologiju, mora da dobije pismeno odobrenje i gostujuće reprezentacije kako bi to moglo da se koristi".

Fudbalski savez Srbije tako nije "urgirao" kod UEFA da se na stadionu "Rajko Mitić" koristi gol-tehnologija, pa smo na taj način, slučajno ili namerno, profitirali najviše moguće iz susreta sa Portugalom - pošto bismo u suprotnom doživeli poraz.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (3)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)