JOŠ POLJSKA NIJE KLEKNULA! Bonjek: BLM pokret je poslednja stvar o kojoj razmišljamo (FOTO)

Novosti online

01. 04. 2021. u 13:30

FUDBALERI Poljske odbili su da kleknu na kolena pre početka utakmice protiv Engleske na Vembliju.

ЈОШ ПОЉСКА НИЈЕ КЛЕКНУЛА! Боњек: БЛМ покрет је последња ствар о којој размишљамо (ФОТО)

FOTO: Printskrin

Umesto gesta koji je uobičajen na engleskim stadiona, mada su nedavno i pojedini Britanci afričkog porekla kritikovali ovaj običaj kao neefikasan, Poljaci su prstom pokazivali na bedž "rispekt" koji je prišiven na rukave dresova svih ekipa u kvalifikacijama.

FOTO: Tanjug/AP

Predsednik FS Poljske, legendarni napadač Juventusa Zbignjev Bonjek istakao je pre utakmice da je Blek lajvs meter pokret "poslednja stvar koja Poljake interesuje u ovom trenutku", što su engleski mediji ocenili kao svojevrsni skandal.

- Ima toliko mnogo važnijih stvari i opasnosti koja nas okružuje, da nemamo vremena da mislimo na klečanje pre utakmice na Vembliju - rekao je Bonjek.

Isto su, dan ranije uradili i fudbaleri Češke u utakmici protiv Velsa, što je izazval ojoš veće kontroverze, imajući u vidu nedavne događaje u Glazgovu kad je defanzivac Slavije i nacionalnog tima Ondrej Kudela optužen za rasizam prema tamnoputom igraču Rendžersa.

FOTO: EPA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

KO JE BILA ANDRIĆEVA ŽENA? U Nobelovcu je igra zanosna Sarajka - Tihomir Stanić je hteo samo nju (FOTO)