NA REDU JE DUEL SA ZVEZDOM: Partizan želi da nastavi niz pobeda

N. ILjUKIĆ

04. 04. 2021. u 20:07

BIO je smiraj oktobra prošle godine i Partizan je posle dva vezana remija, sa Metalcem i Crvenom zvezdom (oba po 1:1), mislio da će se vaditi na "Čairu". A tamo se desio "kec u Nišu", Radnički je pobedio 1:0, i da je tada neko rekao partizanovcima da će crno-beli do dana današnjeg da zaređaju s pobedama, malo ko bi u to poverovao.

НА РЕДУ ЈЕ ДУЕЛ СА ЗВЕЗДОМ: Партизан жели да настави низ победа

FORMA Aleksandar Stanojević sa Šćekićem i Jojićem/FOTO: M. Vukadinović

Partizan se od tog 26. oktobra i poraza na "Čairu" naigrao fudbala i nasladio sa 17 uzastopnih prvenstvenih pobeda i dve pobede u Kupu Srbije. Sa furioznom gol razlikom od 52:3 praktično je pokazao u kakvoj je napadačkoj formi tim Aleksandra Stanojevića.

MARKOVIĆ MORA U ATINU

Svetozar Marković/FOTO: M. Vukadinović

MLADI štoper crno-belih, Svetozar Marković, je i dalje na pozajmici iz Olimpijakosa u Humskoj 1 i njegova forma je, praktično, bila znak za čelnike kluba iz Pireja da ga krajem ove sezone vrate u Grčku.
- Prema dogovoru Partizana i Olimpijakosa, dužan sam da se na kraju sezone vratim u Grčku. Ne znam da li trenutno postoji mogućnost da Partizan otkupi moj ugovor, kao što ne znam da li Olimpijakos želi da me proda ili zadrži u timu - iskren je Marković.

Šef struke tima iz Humske 1 je sa osmehom i sinoć napustio svoju svlačionicu posle ubedljivog trijumfa nad Metalcem (3:0), čime je donekle vraćen i dug Milanovčanima za pomenutu, lošu seriju od pre skoro pola godine.

- Rekao sam i pre duela sa Metalcem da je iluzorno da pričam o predstojećem večitom derbiju, ako ne osvojimo tri boda u subotu uveče. Uživamo u seriji pobeda, sjajnoj golgeterskoj formi naših igrača i želimo da u sredu uživamo u dobrom derbiju. Svi se, naravno, nadamo da će serija da se nastavi - optimista je Stanojević.

U identičnoj seriji je i Partizanov večiti rival. Možda će neko da kaže da su svojim sjajnim rezultatima i Partizan i Zvezda, donekle, ogolili "tanak" kvalitet ostatka superligaškog karavana. Ali, jednostavno - to je tako. Komšije sa dva kraja Topčiderskog brda su u finiš sezone ušli kao da imaju želju da dokažu i sebi i svojim davno odsutnim navijačima sa tribina, da imaju timove i formu za ravnopravan izlazak na evropsku scenu.

Stanojević je mogao na meču sa Metalcem da dozvoli i mali luksuz. Odmorio je Bibarsa Natha i Igora Vujačića, a napadači Lazar Marković i Takuma Asano, kao i vezisti Aleksandar Šćekić i Saša Zdjelar su dobili po pola sata ili ukupno sat vremena na terenu. Partizan zato osokoljen, neopterećen povredama i u vrhunskoj formi ide na noge večitom rivalu koji je u vrlo sličnoj situaciji.

Fudbalske prognoze pred večiti derbi su uvek bile apsolutno nezahvalne i nepotrebne. Međutim, utisak pred sredu i 164. derbi može da pokvari samo jedna stvar koja je, u stvari, viša sila. Meteorološka prognoza i nailazak snežnih oblaka mogli bi u priličnoj meri da otežaju posao Partizanu i Zvezdi. Osim činjenice da će se drugi put ove sezone gradski rivali sastati pred praznim tribinama, snežni pokrivač mogao bi da bude najgori protivnik za ekipe Dejana Stankovića i Aleksandra Stanojevića.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk