PIKSI JE NAŠ PELE I MARADONA: Strahinja Pavlović rođen kad se selektor oprostio od igranja, ali slušao je legende o njemu

Novosti online

05. 04. 2021. u 09:06

STRAHINjA Pavlović odigrao je 270 minuta za orlove u martovskom prozoru kvalifikacija, jedini uz iskusnijeg kolegu iz odbrane Stefana Mitrovića koji je sve vreme bio na terenu.

ПИКСИ ЈЕ НАШ ПЕЛЕ И МАРАДОНА:  Страхиња Павловић рођен кад се селектор опростио од играња, али слушао је легенде о њему

FOTO: N. Paraušić

Selektor Stojković time je pokazao da na štopera Monaka (trenutno na pozajmici u Serkl Brižu) ozbiljno računa u narednom periodu.

- Imao sam neki dobar osećaj i verovao sam da ću dobiti šansu, ali ponosan sam na činjenicu da sam odigrao sva tri meča. Igram standardno u klubu i bez obzira na to što smo pri dnu tabele, ipak je belgijska liga kvalitetna, igram dobre utakmice protiv čvrstih timova. Verujem da me je to preporučilo selektoru - rekao je Pavlović za Informer.

Lepo govori o Piksiju, istakavši njegov veliki uticaj na igrače i činjenicu da im je za kratko vreme preneo svoj karakter, borbeni duh, kao i pozitivnu energiju.

- Svi smo ubeđeni da nam je mesto u Kataru i da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo. U Srbiji kada dobiješ fudbalsku loptu ili počneš da treniraš odmah naučiš ko je Piksi. Ono što su Pele i Maradona u svetu, to je Piksi kod nas. Uvek ti otac ili treneri pomenu Piksija, kakav je igrač bio, šta predstavlja za srpski fudbal - kaže dečko rođen 2001. godine, iste godine kada je legendarni Piksi zvanično završio igračku karijeru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (1)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk