TENISERIMA NEĆE BITI LAKO: Evo kako će izgledati život u „beogradskom mehuru“

Novosti online

06. 04. 2021. u 11:22

IAKO do početka Srbija opena ima nešto manje od dve nedelje, pripreme svih vrsta za turnir iz Serije 250 u Beogradu uveliko su počele.

ТЕНИСЕРИМА НЕЋЕ БИТИ ЛАКО: Ево како ће изгледати живот у „београдском мехуру“

Foto: N.Skenderija

Na teniskim terenima na Dorćolu uveliko se radi kako bi sve bilo spremno za povratak ATP turnira u Beograd posle devet godina pauze.

Ništa manje ne zaostaje rad na logistici, odnosno protokolima i poštovanju mera na koje su organizatori naterani zbog pandemije virusa korona.

Direktor turnira Đorđe Đoković je govorio o tome kako će izgledati život svih tenisera tokom boravka u Beogradu u trajanju turnira (19. do 25. aprila).

„Pravila ATP-a se menjaju iz nedelje u nedelju, s tim što oni njihova pravila donose do neke mere, gde onda to prelazi na državne mere, konkretno vlade republike Srbije kod nas. Oni će morati da budu u izolaciji – u hotelu, u kontrolisanom okruženju – gde nema izlaska van tog kontrolisanog okruženja, moraju da cirkulišu između oficijalnog hotela i teniskog centra“, rekao je Đoković.

Izopšteni od mera biće jedino teniseri koji su revakcinisani, kako nalažu nova pravila ATP-a, ali Đoković ističe da trenutno „ne zna nikoga ko je revakcinisan“.

„U tom periodu, oni dok su u turniru ne smeju da izlaze iz tog kontrolisanog okruženja, nakon turnira su slobodni da šetaju gradom kao i svi mi. Nije im lako... Zbog toga se dešavaju povrede koje se dešavaju i nadamo se da ćemo mi ovaj turnir uspeti da organizujemo i da će ceo turnir da prođe bez bilo kakvih povreda, bez, nadamo se, pozitivnih“ dodao je mlađi brat Novaka Đokovića.

(Sputnik)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)