DONACIJA CRNO-BELIH BRAĆI SA KiM: Partizan poslao finansijsku pomoć i opremu FK Staro Gracko

Novosti online

06. 04. 2021. u 14:00

FUDBALSKI klub Partizan je, od svog osnivanja do danas, uvek pomagao pojedincima, organizacijama i sportskim klubovima. U duhu solidarnosti, crno-beli su uputili pomoć Fudbalskom klubu Staro Gracko koji okuplja mlade iz celog centralnog dela Kosova i Metohije.

ДОНАЦИЈА ЦРНО-БЕЛИХ БРАЋИ СА КиМ: Партизан послао финансијску помоћ и опрему ФК Старо Грацко

FOTO: FK Partizan

Nadomak Lipljana nalazi se malo, ali mnogostradalno, selo Staro Gracko, na žalost, široj javnosti poznato po tome što su 23.jula 1999. godine iz zasede na svojim njivama ubijeni, i nakon toga masakrirani, mirni i nenaoružani žeteoci koji su samo izašli da rade – njih 14(od kojih jedno dete).

Društveni život Srba se, prema rečima Zorana Ćirkovića, člana Upravnog odbora fudbalskog kluba, odvija na terenu, kao i u zgradi i dvorištu izdvojenog odeljenja osnovne škole „Braća Aksić“ iz Lipljana.

Kako bi igrači sa stručnim štabom kluba, izuzetno bitnog za lokalnu zajednicu našeg naroda u ovom delu Kosova i Metohije, mogli nesmetano da nastave trenažne i takmičarske aktivnosti, FK Partizan je uputio finansijsku, ali i pomoć u sportskoj opremi.

Fudbalski klub, prema rečima g. Ćirkovića, predstavlja drugi dom za omladinu iz okolnih sela u kom treniraju mladi i deca iz Starog Grackog, ali i iz Gračanice, Donje i Gornje Gušterice, Dobrotina, Livađa, Plemetine i Stanišora.

Nadamo se da ćemo, kada to prilike budu dozvoljavale, moći da ugostimo naše prijatelje iz FK Staro Gracko i zajedno se radujemo i slavimo sportski duh i zajedništvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!