SELEKTOR TENISERKI DUŠAN VEMIĆ: Očekivao sam jaču Kanadu

Novosti online

07. 04. 2021. u 20:43

NE dolaze u najjačem sastavu, ali su i dalje veoma ozbiljan rival. Reprezentacija Kanade stiže narednog vikenda (16. i 17. april) na megdan srpskim teniserkama bez dve najbolje igračice, što, po mišljenju selektora Dušana Vemića, našoj selekciji daje nešto veće šanse za prolaz u kvalifikacije koje vode u Bili Džin King kup (nekadašnji Fed kup).

СЕЛЕКТОР ТЕНИСЕРКИ ДУШАН ВЕМИЋ: Очекивао сам јачу Канаду

FOTO: TSS

- Iznenađen sam izborom tima sa kojim Kanada stiže u Kraljevo. Sigurno je da su planirali da nosilac bitke protiv nas bude njihova najbolja teniserka Andresku, šesta igračica sveta, ali dogodilo se da je ona u finalu mastersa u Majamiju pre nekoliko dana doživela povredu i predala meč u drugom setu, što je desetkovalo redove našeg protivnika. Nema ni Ežen Bušar, koja je takođe bila top ten igračica i u poslednjih pola godine se vraća i napreduje, beleži dobre rezultate i uvek je nezgodan protivnik - analizira Vemić protivnice.

Ističe selektor i bitnost ovog aprilskog baraža koji je trebalo da se odigra lane, ali je otkazan zbog korone.

- Oslabljena Kanada nam stiže, a mi smo očekivali njihov najjači tim, jer ovo kolo takmičenja je veoma važno, daje timu šansu da se plasira u Svetsku grupu kojoj svi težimo. Sa druge strane, onaj ko izgubi pada ponovo u zonsko takmičenje, koje je veoma naporno, iscrpljujuće i sa kojim niko nije srećan - kaže selektor naših teniserki.

Što se tiče sastava Srbije, Vemić je pozive uputio Nini Stojanović (85. u singlu na VTA listi), Olgi Danilović (128), Aleksandri Krunić (221), Ivani Jorović (237) kao i našoj najboljoj juniorki, 16-godišnjoj Loli Radovanović.

ZAVRŠNI TURNIR 2022.

Pobednik meča u Kraljevu obezbediće plasman u kvalifikacije 2022, u kojima će se boriti za ulazak u završni turnir Bili Džin King kupa (april 2022), u kome će se za šampionski trofej boriti 12 najboljih selekcija sveta. Prvog dana sudara u gradu na Ibru, igraće se dva singl meča, dok će drugog takođe biti dva pojedinačna okršaja, ali i dubl ako bude neophodan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S