SKANDAL U ŠPANIJI: Navijač Reala deli pravdu?! Menja se sudija "El klasika"! Zamena još gora po Katalonce

Novosti online

09. 04. 2021. u 11:47

PRE nedelju dana ni Mateu Lahoz ni Hil Mansano nisu bili u igri da budu sudije na predstojećem "El klasiku". Kako je došlo do svega?

СКАНДАЛ У ШПАНИЈИ: Навијач Реала дели правду?! Мења се судија Ел класика!  Замена још гора по Каталонце

FOTO: AP

Ovako, RFEF je imao spisak kandidata za glavnog arbitra, a to su bili De Burgos Bengočea i Munuera Montero, a onda je odjednom u ponedeljak Mateu Lahoz iskočio u prvi plan. 

U pitanju je sudija koga u Barsi ne podnose, jer je to arbitar koji je prečesto sudio na štetu Katalonaca, a naročito je bio baksuzan u "El klasicima". Barsa sa njim na centru ima samo jednu pobedu i čak tri poraza u pet duela sa Realom. 

Ipak, Lahoz je nakon što je  sudio težak meč Bajern Minhen - PSŽ zaradio povredu i neće biti u stanju da sudi u Madridu. Njegov zameni biće Hil Mansano, verovatno jedini sudija koga u Kataloniji mrze više nego Lahoza. Dakle, nema ni De Burgosa ni Montera, koji su prvobitno bili glavni kandidati da sude u "El klasiku", a onda je Kadena SER objavila da je "pritisak" uticajnih osoba spolja naterao RFEF da promeni spisak i sada je odjednom na centru - Hil Mansano, persona non grata u Barseloni.

Odavno se spekulisalo da je Mansano "perezista", odnosno čovek Florentina Pereza, a onda je jednom stigla i "potvrda" za to kada nije dobro prikrio Realovu kesu kada je napuštao stadion. Nakon što je ta slika obišla Španiju, Mansano se branio da je u šopu kupovao poklon za sestrića.

Mansano je sudija koji obožava da daje Mesiju žute kartone, svojevremeno je  Nejmaru u sred borbe za titulu pokazao crveni karton pred "El klasiko". 

Da sve bude još više u duhu teorije zavere, Mansanu je dodeljen i prethodni derbi Sevilja - Atletiko, koji su Andalužani dobili rezultatom 1:0 i tako je "odradio" posao "u korist" Reala i Barse. Ipak, od nedelje se više pričalo o Mansanovim greškama, da li je morao da poništi gol jer je u začetku akcije jedan igrač Sevilje igrao rukom. Takođe, kao da je samo čekao da pokaže žuti karton Suarezu, što se i dogodilo, iako je Akunja bio taj koji je udario i potom napao Urugvajca, bilo je očigledno da je Mansano samo čekao pravi trenutak. Uz Suareza, dao je peti žuti i Markosu Ljorenteu i Žofriju Kondogbiji, kome takođe sledi suspenzija pred teško gostovanje Atletika Betisu dan posle "El klasika".

A šta kaže statistika, kako Mansano sudi Realu, a kako Barsi?

Mansano je Barsi sudio 27 puta, katalonski klub je upisao 16 pobeda, 6 remija i 5 poraza, te je ovaj sudija pokazao 62 žuta i 4 direktna crvena kartona. Madridskom Realu je sudio 34 puta, pri čemu je "kraljevski" klub slavio na 27 mečeva, upisao je 3 remija i 4 poraza, uz 66 žutih i 1 direktni crveni karton. 

"El klasiko" je sudio samo jednom u sezoni 2014/15, takođe u Madridu, kada je Real slavio rezultatom 3:1.

Teorija zavere ili slučajnost? Procenite sami... samo da se u subotu uveče ne priča najviše o suđenju i Mansanu...

(Sportske) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!