SLAVNI TRENER PRIZNAO: Da sam pustio Savićevića da igra bili bismo prvaci sveta

Novosti online

10. 04. 2021. u 12:53

LEGENDA Crvene zvezde i Milana Dejan Savićević osvojio je u klupskom fudbalu sve što se može osvojiti: Dve Lige šampiona, Interkontinetalni kup, Superkup Evrope, domaće trofeje u Italiji i Jugoslaviji da ne računamo...

СЛАВНИ ТРЕНЕР ПРИЗНАО: Да сам пустио Савићевића да игра били бисмо прваци света

Foto arhiva VN

Sa Zvezdom mu je izmakao Superkup Evrope zbog skandalozne odluke UEFA da se igra samo jedan meč protiv Mančester junajteda, i to na Old Trafordu, ali taj trofej je osvojio sa Milanom. S druge strane, Milanu nije doneo pehar klupskog prvaka sveta (koji je osvojio sa našim klubom), a tadašnji trener rosonera Fabio Kapelo posle 28 godina priznaje da je on krivac za to.

- Žao mi je što nisam dozvolio Savićeviću da igra u Tokiju i izgubili smo od Sao Paula. Prvo su mi rekli da je diskvalifikovan, a onda, četiri sata pre utakmice, da može da igra - prisetio se Kapelo.

Međutim, i pored tog saznanja, ostao je pri svojoj prvobitnoj odluci.

- Da bih ispoštovao Radučojua, sa kojim smo pripremali utakmicu, odlučio sam da igram sa postavom koja je već bila isplanirana. Savićevićev kvalitet bi možda promenio sudbinu tog meča - iskren je Kapelo.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli