"ZAŠTO BISMO SEBI PUCALI U ZDRAVU NOGU" Oglasio se i Radnički povodom afere nameštanja rezultata

Novosti online

13. 04. 2021. u 13:23

POSLE čačanskog Borca, javio se još jedan klub čiji rezultat je pod lupom posle izveštaja koji je UEFA poslala u FSS o sumnjama u nameštanje.

ЗАШТО БИСМО СЕБИ ПУЦАЛИ У ЗДРАВУ НОГУ Огласио се и Раднички поводом афере намештања резултата

FOTO: FK Radnički Niš

Vršilac dužnosti predsednika Radničkog iz Niša Dragan Marković Markoni iznenađen je objavljivanjem informacije o sumnjivim i nameštenim utakmicama i da je superligaš sa Čaira navodno učestvovao u tome na meču 29.kola Superlige Srbije, 2. aprila protiv Mladosti u Lučanima, koja je završena pobedom domaćina od 4:1.

–Neprestano ističemo da se Radnički svim snagama bori za regularnost domaćeg šampionata i stalno, mesecima i godinama unazad ukazujemo na neophodnost poštenog pristupa svih aktera, znači i klubova i fudbalera i trenera i sudija. Ne znamo po kom je to osnovu uopšte sumnjiv naš meč protiv Mladosti. U vreme kada je naša ekipa u velikoj krizi i igra slabo, kada su rezultati sveoma loši i kada se borimo bukvalno za svaki bod. U Lučanima smo izdržali sve napade boljeg domaćina u prvom poluvremenu odigranom bez golova, a u nastavku mi smo postigli jedan, a Mladost čak četiri gola. Posle serije neuspeha, pa i tog poraza u Lučanima, mi smo se našli u situaciji da se borimo za opstanak. Da li zato što nam predstoji borba za goli život neko sumnja u našu ekipu? To su ordinarne gluposti jer bi to značilo da zabijamo sebi ekser ili trn, kako hoćete, u zdravu nogu!?! Odgovorno tvrdim da niko iz rukovodstva Radničkog, ali i iz stručnog štaba i drugih službi i segmenata kluba nije učestvovao u nečasnim radnjama. Isto tako očekujemo da će nadležni državni i drugi organi, u čije delovanje čvrsto verujem, isterati istinu na čistac– rekao je Marković.

Vršilac dužnosti predsednika niškog tima posebno je naglasio:

–Lično sumnjam da je nekome, kao i mogo puta prethodnih godina, otvorena namera da se Radničkom nanese ogromna šteta i da taj neko ne bira sredstva da ostvari svoj cilj . Ako je UEFA, kako je zvanično objavljeno i kako se citira „obavestila FSS da ima sumnje da su dve utakmice Superlige nameštene tokom marta“, ko sebi daje za pravo i po kakvom to nahođenju čini, da pravi prošireni navodni spisak od šest utakmica, pa se ne zaustavlja na mart u kojem su navodno nameštena četiri, nego prelazi i u april mesec i navodi dodatno još dva meča…!?! Uostalom, Radnički je u Lučanima igrao u aprilu. Najbolje bi bilo da se sačeka i vidi epilog ovih sumnji i utvrde dokazi ko je to, kako i kada nameštao utakmice Superlige Srbije, i da se vidi hoće li se sumnje dokazati, pa da se tek onda sudi. Ovako ispada da je neko jedva dočekao nečije sumnje i odmah zna više od zvaničnika UEFA – završio je Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk