KRAJ FUDBALA KAKVOG MI PAMTIMO: Nema više Lige šampiona, kreće Superliga za bogate

Novosti online

19. 04. 2021. u 08:11

Fudbalski zemljotres je zatresao Evropu i tlo se još dugo neće smiriti, 12 klubova se otcepilo od Lige šampiona i udruženja evropskih klubova i napravilo svoje takmičenje, za koje se već zna i kada će početi i kako će izgledati.

КРАЈ ФУДБАЛА КАКВОГ МИ ПАМТИМО: Нема више Лиге шампиона, креће Суперлига за богате

Ilustracija sport Foto Dephositos

Svih 12 osnivača objavilo je posle ponoći zajedničko saopštenje u kojem je objašnjeno kako će izgledati takmičenje u kojem će igrati sledeće sezone! 

Superliga je već formirana i ovo je sve što bi trebalo da za sada znate o njoj:

U takmičenju će učestvovati 20 timova - 15 osnivača (preostala tri će tek biti saopštena) i još pet klubova koji će moći da se svake sezone kvalifikuju za Superligu.

Utakmice će biti igrane sredinom nedelje, jer klubovi ne žele da ruše i domaća prvenstva. "Nastaviće da se takmiče u domaćim ligama i sačuvaće tradicionalni prvenstveni kalendar, koji ostaje srž klupskog fudbala", navedeno je.

Sezona će počinjati u avgustu, u dve grupe od po 10 timova, koji će igrati svako sa svakim, kod kuće i u gostima. Po tri tima iz obe grupe automatski će se kvalifikovati za četvrtfinale, a četvrtoplasirani i petoplasirani igraće 'plej-of' za preostala dva mesta.

Od četvrtfinala će biti igrano u sistemu sa po dve utakmice sve do finala u maju, kada će šampion biti određen u jednom meču na neutralnom terenu.


Prema trenutnom planu, nedugo posle pokretanja takmičenja za fudbalere, krenuće i žensko takmičenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!