BORBA ZA FINALE KUPA: Mogu biti samo dva

N. I. - Z. G.

20. 04. 2021. u 20:41

REPRIZU prošlogodišnjeg finala fudbalskog Kupa Srbije sa niškog "Čaira" gledaćemo večeras na stadionu "Karađorđe".

БОРБА ЗА ФИНАЛЕ КУПА: Могу бити само два

FOTO: M. Vukadinović

Vojvodina u 19.05 dočekuje Partizan, a navijači se nadaju da će da bude uzbudljivo kao prošlog maja kada su posle produžetaka i penal-serije Novosađani isred nosa odneli crno-belima pehar. Takođe, Crvena zvezda je od 17 domaćin Radniku, koga je za vikend savladala u Superligi sa 2:1.

DOMAĆINSTVO 25. MAJA - NAKNADNO

KAO i prošle godine, ni ovog puta se ne zna gde će biti odigrano finale Kupa Srbije u utorak, 25. maja. U FSS čekaju imena finalista, a ako večiti rivali budu u završnom meču, verovatno će, kao i pre dve godine, žreb da odredi koji klub će biti domaćin.

Ljubitelji fudbala iskreno se nadaju da na "Karađorđu" sutra neće gledati scene iz jesenjeg prvenstvenog duela Vojvodine i Partizana, kada je sudija Srđan Jovanović, umesto igrača, bio u centru pažnje sa lošim pomoćnicima. Partizan je tada posle preokreta poražen od Vojvodine (2:3), a Savi Miloševiću je to bila poslednja utakmica na klupi crno-belih. Takođe, arbitar je crveni karton pokazao tada i Sejdubi Sumi.

I sutra će Jovanović da deli pravdu istim rivalima, na istom mestu, a trener Novosađana Nenad Lalatović podiže temperaturu pred duel sa Partizanom, sa kojim voli da se nadigrava.

- Na Partizanu je veći pritisak nego na nama. Oni će pokušati da uđu u finale, osvoje Kup i spasu sezonu, jer dve godine bez trofeja za njih bi bio veliki hendikep. Veliki je ulog, motiva imamo i moramo da uložimo sto odsto mogućnosti - kaže Lalatović, koji je ozdravio i sedeće na klupi.

S druge strane, Partizan je posle derbija sa Zvezdom ispao iz trke za šampionski tron. Sada juri trofej Kupa, a ima i motiv da "lalama" vrati milo za drago na "Karađorđu".

- U polufinalu se igra jedna utakmica i svi znamo šta donosi. Nema previše kalkulisanja, jer nema popravnog. Idemo spremni i nadam se dobrom rezultatu. U dobrom smo ritmu, igramo dobar fudbal. Suma ima problema sa mišićem i ne znam da li će putovati za Novi Sad - otkrio je Stanojević deo svojih problema.

BONUS PRAVILO NE VAŽI

PRAVILA iz Superlige Srbije nisu ista i u Kupu. Naime, dvojica bonus igrača, mlađih od 21 godine, ne moraju da budu u sastavu ekipa na startu mečeva u najmasovnijem takmičenju, tako da treneri Partizana, Vojvodine, Zvezde i Radnika mogu danas da računaju na svoje najiskusnije igrače u startnoj postavi.

Pravila u polufinalu Kupa su jasna. Ukoliko posle 90 minuta bude nerešeno, na redu su penali.

- Spremni smo i za taj scenario. Znam ko bi mogao u tom slučaju da izvodi penale - dodao je Stanojević.

Crvena zvezda se za vikend mučila sa Surduličanima. Zapravo, mnogo više sa bravurama golmana Radnika Stefana Ranđelovića, koji je branio sve, pa čak i dva penala domaćinu.

Danas se isti rivali sastaju u polufinalu Kupa.

- Naš cilj je jasan, želimo da osvojimo duplu krunu - podvlači Dejan Stanković, trener crveno-belih. - Očekujem još teži meč sa Radnikom nego što je bio u nedelju kada smo tek posle preokreta došli do trijumfa.

FOTO: M. Vukadinović

Surduličani žele da se još jednom hrabro suprotstave velikom favoritu.

- Nadam se da ćemo ponovo biti tvrd orah za Zvezdu. Ne plašimo se, nemamo šta da izgubimo na "Marakani", borićemo se do kraja - obećao je Stefan Ranđelović, golman Radnika.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!