POSLEDNJI POZDRAV IZ MOSKVE: Ruska revolucija koja je spasla evropski fudbal! (FOTO)

Novosti online

21. 04. 2021. u 19:03

FUDBALSKU Evropu je prethodnih dana pogodio najveći zemljotres u istoriji, pošto je 12 klubova najavilo osnivanje samostalne Superlige, van okvira Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), ali je sve palo u vodu posle odluke jednog čoveka – vlasnika Čelsija i ruskog milijardera Romana Abramoviča.

ПОСЛЕДЊИ ПОЗДРАВ ИЗ МОСКВЕ: Руска револуција која је спасла европски фудбал! (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Radna nedelja je startovala šokantnom objavom 12 klubova da je postignut dogovor o formiranju Superlige, čije su „kolovođe“ funkcioneri Real Madrida i Juventusa.

Veoma su glasni bili kako Florentino Peres sa jedne, tako i Andrea Anjeli sa druge strane, drugi bogati klubovi su prihvatili njihovu inicijativu, ali...

U utorak uveče na zemljotres je stigao još jedan – Čelsi je postao prvi od klubova osnivača Superlige koji je najavio da priprema dokumentaciju za izlazak iz dogovora, što je izazvalo lančanu reakciju.

Redom su jedan po jedan preostali engleski klubovi objavili da napuštaju projekat, tako da su u jednom momentu ostali usamljeni timovi iz Španije i Italije.

Italijanski novinar Tankredi Palmeri, apostrofirao je ulogu Čelsija i Romana Abramoviča u „spasavanju evropskog fudbala“.

„Ukratko, ako je Abramovič taj koji će dići u vazduh fudbalsku revoluciju, može se reći da je to ruska revolucija“, istakao je Palmeri.

Mediji prenose da je Abramovič bio veoma ljut na inicijatore Superlige jer nije imao adekavatan uvid u posledice koje osnivanje takvog takmičenja može da izazove, ali i da je od početka imao sumnju u ceo projekat.

Vredi istaći da je veliku ulogu u smirivanju tenzija navijača, koji su izrazili veliko nezadovoljstvo odlukom Čelsija da se pridruži Superligi, imao legendarni golman Petr Čeh, sada tehnički savetnik u engleskom klubu, koji je izašao pred navijače okupljene ispred stadiona Stamford Bridž, pretrpeo je salve uvreda, ali i umirio ih rekavši da će Čelsi napustiti projekat.

Superliga je „mrtva“, a to su na svoj način prokomentarisali rukovodioci Tviter naloga moskovskog Spartaka, simbolično sahranivši projekat koji je trajao kraće nego bilo koje takmičenje u istoriji fudbala.

(Sputnik) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!