"VLAHOVIĆ BI MOGAO DA VREDI 100 MILIONA, IMA GLAVU KRISTIJANA RONALDA": Ivica Iliev nahvalio napadača Fiorentine

Novosti online

24. 04. 2021. u 12:29

SRPSKI fudbaler Dušan Vlahović igra sjajno ove sezone u dresu Fiorentine i nema sumnje da će mnogi klubovi pokušati da ga dovedu. O njemu je govorio bivši fudbaler i funkcioner Partizana Ivica Iliev.

ВЛАХОВИЋ БИ МОГАО ДА ВРЕДИ 100 МИЛИОНА, ИМА ГЛАВУ КРИСТИЈАНА РОНАЛДА: Ивица Илиев нахвалио нападача Фиорентине

FOTO: AP

Mladi napadač rešeta mreže na terenima širom Italije. Do sada je u Seriji A postigao 16 golova, a iza njega su Lautaro Martinez i Zlatan Ibrahivomić koji su se do sada 15 puta upisali u strelce.

O njegovim odličnim igrama za italijanske medije govorio je Ivica Iliev.

- Od kako je otišao u Fiorentinu uvek sam govorio samo najbolje stvari o njemu, čak i kada su ga mnogi kritikovali. Sa mladim ljudima je potrebno strpljenje. Sećam se da mi je pre pet godina, kada sam počeo da radim kao operativac u Partizanu, skaut jedne velike evropske kompanije rekao da u njegovoj generaciji nema boljeg napadača na svetu. Tih godina se još nije čulo za Halanda, ali verujem da će u budućnosti uspeti da dosegne njegov nivo. Ne mislim da će se zaustaviti, jer ima karakter šampiona i nebo je granica za njegov talenat - rekao je Iliev.

On ističe da je od starta kod Vlahovića bio vidljiv njegov pobednički mentalitet.

- Već sa 16 godina je bio šampion. U glavi je bio kao 26-godišnjak. Radio je sa timom i pre i posle treninga. U glavi je poput Kristijana Ronalda.

FOTO: N. Paraušić

Iliev je ubeđen da reprezentativac Srbije bez problema može da u najjačim klubovima u Italiji i da je Serija A ta koja mu najviše odgovara.

- Za mene, može da igra u bilo kojoj ligi. Možda još nije spreman za Premijer ligu, barem fizički, ali za 4-5 godina biće! Međutim, vidim ga u velikim klubovima u Italiji, jer se dobro oseća u Seriji A, poput ribe u moru. Već danas bi bio spreman da igra u nekom od tih timova i mislim da trenutno vredi između 40 i 50 miliona evra, ali za nekoliko godina mogao bi da vredi i do 100. Malo je onih koji rastu tako brzo kao on.

Za kraj je otkrio kako je 21-godišnjak iz Beograda stigao u Fiorentinu.

- Prodali smo ga za mali novac, da je ostao sa nama još jednu sezonu bio bi to najveći transfer u istoriji srpskog fudbala. Prerano je otišao, ali Fiorentina je obavila strašan posao - zaključio je Iliev.

Vlahović će priliku da popravi golgeterski saldo imati u nedelju od 15 sati, kada "ljubičasti" dočekuju Juventus.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S