SADA IM DOBRA I LIGA ŠAMPIONA: Madriđani bili najveći zagovornici Superlige, "plavci" se među prvima pokajali

Z. Ć.

27. 04. 2021. u 09:30

HTELI su da pobegnu u Superligu, sada im je dobra i Liga šampiona. Madridski Real, čiji je predsednik Florentino Perez bio najveći zagovornik nekog novog, nadrealnog takmičenja, večeras (21.00) u prvom polufinalu dočekuje Čelsi, tim koji se među prvima pokajao i povukao iz tog društva 12 odabranih.

САДА ИМ ДОБРА И ЛИГА ШАМПИОНА: Мадриђани били највећи заговорници Суперлиге, плавци се међу првима покајали

Foto AP

Kao da korona nije jedini vampir koji se nakačio na sport i fudbal, već je morala i ova priča o Superligi dodatno isisa krv iz lopte. Zbog svih tih spoljnih faktora, ovi polufinalni dvoboji najjačeg klupskog takmičenja se dočekuju bez uobičajenog naboja i entuzijazma.

- Pred nama je najteža utakmica ove sezone. Moramo biti oprezni, dobro da se branimo i pokušamo da stvorimo šanse. Samo ako budemo u najboljem izdanju možemo da pobedimo Čelsi - uzdržan je pred meč Zinedin Zidan, trener Reala.

"Kraljevi" su apsolutni rekorderi sa 13 evropskih titula prvaka, a u ovoj sezoni su još u trci i za tron u španskom prvenstvu. Čelsi nikada nije bio bliži "ušatom" peharu od 2012. kada su ga osvojili prvi i jedini put. Dolaskom nemačkog trenera Tomasa Tuhela, ekipa se popela na najviši nivo.

- Ne treba od nas očekivati lude stvari, ovo je polufinale. Prošli smo zajedno kroz brojne teške i važne utakmice, ovo je pravi trenutak da se suočima sa najjačim timovima jer smo gladni uspeha - istakao je Tuhel.

Iako su njeni redovni učesnici, Real i Čelsi se tek sada prvi put sastaju u Ligi šampiona. U istoriji njihovih duela zapisana su samo tri meča i ni na jednom Madriđani nisu pobedili. Prvi put su igrali u finalu Kupa kupova 1971, u Atini. Bilo je 1:1, pa su u ponovljenom meču "plavci" slavili sa 2:1 i osvojili u to vreme drugi trofej po značaju.

Prošle su čak 23 godine od kada su ova dva velikana poslednji put ukrstila koplja, i to u UEFA Superkupu, kad su Englezi pobedili 1:0 golom Gustava Pojeta.

MADRIĐANI BEZ ČETVORICE

REAL ima veće kadrovske probleme pred meč, jer Zidan zbog povreda ne može da računa na kapitena Ramosa, Valverdea, Mendija i Lukasa.
Na drugoj strani, u Tuhelovom timu jedino Hrvat Kovačić nije spreman za meč.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!