ČETVRTI MAJ JE KANGIN DAN D: Afrička fudbalska konfederacija dala rok u vezi sa slučajem krađe identiteta (FOTO)

Novosti online

30. 04. 2021. u 20:49

DA li je Gelor Kanga samo alijas Kijaku-Kijaku Kijangane iz DR Kongo saznaće se uskoro, najkasnije do 4. maja, kada ističe rok koji je Fudbalskom savezu DR Konga dala CAF, Afrička fudbalska konfederacija, da dopuni dokumentaciju i dokaže da su fudbaler Crvene zvezde i FS Gabona krivotvorili dokumenta i time prekršili pravila afričke kontinentalne organizacije.

ЧЕТВРТИ МАЈ ЈЕ КАНГИН ДАН Д: Афричка фудбалска конфедерација дала рок у вези са случајем крађе идентитета (ФОТО)

FOTO: N. Paraušić

To bi kao posledicu imalo suspenziju igrača i reprezentacije, što znači da bi DR Kongo uzeo mesto Gabona na završnom turniru Afričkog kupa nacija.

Podsetimo, Fudbalski savez Konga je pre nekolio dana javno pokazao dokumenta u kojima piše da je fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Gabona navodno rođen 1985. godine, a ne 1990. kako stoji u zvaničnim spisima, kao i da mu je pravo ime Kijaku-Kijaku Kijangana.

Afrička fudbalska konferedacija (CAF) pokrenula je zvaničnu istragu povodom slučaja navodne “krađe identiteta”. 

-Obaveštavamo javnost da je pokrenuta istragu u vezi sa slučajem iz predmeta. Molimo vas da nam pošaljete svoj komentar u vezi sa pomenutim navodima iz dopisa FECOFA (Fudbalski savez Konga) kako bismo ceo dosije dostavili nadležnim organima CAF – navodi se u dopisu koji je CAF uputio nacionalnom savezu Gabona.

Rok je, kako smo već naveli, četvrti maj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu