UEFA ZBOG KORONE MENJA PRAVILA: Službeni rezultat u slučaju zaraženih koronom, sudije mogu da sude i "svojim" reprezentacijama

Novosti online

05. 05. 2021. u 13:52

OSTALO je još nešto više od meseca do početka Evropskog prvenstva u fudbalu, a neke stvari vezane za pandemiju koronavirusom nisu još sasvim iskristalisane.

УЕФА ЗБОГ КОРОНЕ МЕЊА ПРАВИЛА: Службени резултат у случају заражених короном, судије могу да суде и својим репрезентацијама

uefa

Zato se UEFA pobrinula da ima plan B u svakoj situaciji, bilo da je reč o zaraženim igračima ili čak deliocima fudbalske pravde.

UEFA je zbog toga donela i urgentno pravilo koje će se primenjivati na EP. Naime, uvedena su nova pravila, među kojima je i to da u slučaju da ekipa ima zaraženog igrača korona virusaom, utakmice će biti odložene u narednih 48 sati. Ako to ne bude moguće, onda će meč biti registrovan službenim rezultatom od 3:0 na štetu ekipe koja je imala zaraženog u ekipi.

Takođe, utakmica koja bude pogođena u slučaju zaraženih igrača, mogla bi da bude održana u drugom gradu. Ekipa koja ima zaražene u timu, da bi mogla da odigra odloženi meč, mora da ima najmanje 13 igrača koji su dokazano negativni na testu.

Takođe, uvodi se i novo pravilo kada su sudije u pitanju, pa će po prvi put u istoriji sudije moći da sude svojim reprezentacijama, u slučaju da se desi da i sudije budu zaražene korona virusom i da ne bude moguće drugo rešenje osim da sudija bude iz zemlje koja i treba da igra meč.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)