PODRŠKA VUČIĆU, LJAJIĆA NA ČELO FSS: Uprava Novog Pazara stala uz predsednika Srbije u borbi proti neregularnosti u Super ligi

N. Kočović

06. 05. 2021. u 12:35

ČELNICI Fudbalskog kluba Novi Pazar podržali su predsednika Srbije Aleksandra Vučića u, kako su saopštili, borbi protiv neregularnosti i devijacija u srpskom fudbalu koje su, kako su istakli, kulminirale u tekućem prvenstvu.

ПОДРШКА ВУЧИЋУ, ЉАЈИЋА НА ЧЕЛО ФСС: Управа Новог Пазара стала уз председника Србије у борби проти нерегуларности у Супер лиги

FOTO: N. Kočović

Pazarci smatraju da je žalosno i porazno da prvi čovek države mora da reaguje na to, a da na sve nepravilnosti i lako predvidive rezultate mnogih utakmica ćute svi.

- Počev od fudbalske organizacije, preko sportskih komentatora i medija, do istaknutih fudbalskih stručnjaka. Kao da postoji zavet ćutanja na očigledne anomalije u našem fudbalu – kažu u upravi Novog Pazara.

Novopazarci, koji su tri kola pre kraja šampionata u zoni ispadanja, navode da će verovatno biti žrtva zakulisnih igara i čudnih rezultata na mnogim utakmicama zbog čega imaju male šanse da zadrže superligaški status.

- Veoma smo zabrinuti za budućnost fudbala u Srbiji i predlažemo da se sprovedu radikalne reforme. Ključno je da budu održani najhitniji izbori na svim nivoima fudbalske organizacije i da se izabere novo, nekompromitovano rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije za čije predsednika predlažemo Rasima Ljajića. On bi svojim ugledom, znanjem i energijom mogao da donese neophodne promene – istakli su Pazarci.

U tom klubu predlažu reformu sistema takmičenja, koncentraciju kvaliteta, jačanje fudbalskih centara, unapređenje infrastrukture i rada sa mlađim kategorijama.

- Posebne promene neophodne su u sudijskoj organizacije, bez čije profesionalizacije, poštenja i kredibiliteta nema ozdravljenja našeg fudbala. Osim toga, nadležni državni organi trebalo bi da ispitaju i istraže sve sumnjive utakmice i da, ukoliko se utvrdi da su činili koruptivne radnje i kršili zakone, njihove aktere najoštrije sankcionišu – zaključuju u upravi Novog Pazara.

Novi Pazar je prvi put zaigrao u Super ligi Srbije u sezoni 2010/2011 iako to nije izborio na terenu, već zbog odustajanjem BASK-a.

U elitnom rangu su proveli pet sezona, da bi se ove sezone u njega vratili, opet za zelenim stolom, jer je Super liga proširena na 20 timova, a Novi Pazar je zauzeo mesto Grafičara koji nije dobio licencu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

BUGARKA SE POHVALILA SUSRETOM SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Evo šta mu je poklonila (FOTO)