ZVEZDA SE ŠIRI NA AZIJU? Crveno-beli dobijaju fudbalsku akademiju u Maleziji

Novosti online

06. 05. 2021. u 13:25

FUDBALSKI klub Crvena zvezda sklopio je predugovor sa malezijskim diplomatom Muhamadom Amin Dalekom za franšizu Zvezdine akademije u toj zemlji.

ЗВЕЗДА СЕ ШИРИ НА АЗИЈУ? Црвено-бели добијају фудбалску академију у Малезији

Foto: FK Crvena zvezda

Kako se navodi na sajtu crveno-belih on je potpisao predugovor sa predsednikom kluba Svetozarom Mijailovićem.

"Pokušavam da dovedem Zvezdinu fudbalsku akademiju u Maleziju. Naši fudbaleri bi dolazili tu da treniraju jer je skupo da dolaze u Srbiju iz Malezije i Južne Azije, a postoje i prepreke za dobijanje vize. U Maleziji ima dosta talentovane dece koja bi trenirala u Crvenoj zvezdi. Tako da bih ja doveo školu u Maleziju da bi tu mogla da treniraju deca iz Malezije i još deset nacija. O tome razmisljam dve godine i drago mi je što sam ovde i što sam potpisao predugovor sa predsednikom Crvene zvezde", izjavio je Muhamad Amin Dalek.

Malezijski diplomata obrazložio je i šta mu je sve potrebno za realizaciju projekta.

"Kada potpišemo ugovor sa klubom, potrebno mi je 18 meseci da pronađem partnere i investitore, jer je dovođenje škole skup projekat. To deluje mnogo, možda mi bude trebalo i više vremena, ali mislim da mogu da ispoštujem rok".

Takođe, objasnio je i koliki bi bio značaj, ukoliko bi došlo do saradnje.

"Mi imamo dosta mladih igrača koji bi trenirali u Zvezdinoj akademiji. Živimo u svetu gde su socijalne mreže veoma zastupljene. Kada bi došlo do toga da naši igrači igraju fudbal u Evropi, došlo bi do porasta pratioca na društvenim mrežama. Rečeno mi je da jedan talenat iz Malezije koji trenira u Zvezdinoj omladinskoj školi ima 60. 000 pratilaca. Nadam se da će uskoro i Crvena zvezda biti klub za koji se navija u Maleziji", zaključio je Muhamad Amin Dalek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

VUČIĆ SE SUSREO SA ŠOLCOM I BERBOK: Predsednik na prijemu koji su organizovali nemački kancelar i predsednik Namibije